tricamio martianmicsaE război deschis în curtea „Bătrânei Doamne”. Antrenorii, jucătorii, dar și suporterii se plasează de-o parte a baricadei, iar Adrian Marțian și – în general – „oficialii” clubului de cealaltă. Totul a pornit de la decizia de demitere a „principalului” din Calea Aurel Vlaicu, care, în opinia vestiarului, nu era o prioritate la câte alte probleme există la UTA.
Fără mâncare, medicamente și echipament
Chiar Eugen Trică deschide „cutia Pandorei”, îndemnând conducerea clubului să ia lucrurile pe rând și înainte de a cere rezultate echipei să ofere condiții pe măsură. „Am tot tăcut, am zis să nu fac valuri, dar s-a depășit orice limită. Șefii clubului îmi fac mie tot felul de acte prin care încearcă să mă determine să plec, cheltuindu-și banii pe avocați, iar jucătorii nu au ce mânca. De exemplu, columbienii nu au mai mâncat de trei zile, Santa Moreno mi-a venit palid la antrenamentul de marți. Eu le cer implicare maximă, le cer să facă efort, iar ei nu pot să stea în picioare fiindcă nu se alimentează și se vitaminizează ca lumea. Am înțeles că mai dorm și câte doi-trei în pat pe la hotel, este inadmisibil așa ceva. Vine iarna, ne-ar trebui și nouă un rând de echipament să nu înghețăm de frig, interesează pe cineva? Am mai înțeles că nu s-au plătit două-trei baremuri de arbitraj, riscăm să nu fim programați cu Bihorul. Astea sunt adevăratele probleme ale UTA-ei, nu contractul lui Trică. Eu nu am nevoie de niciun ban de la nimeni, ci chiar sunt dispus să lucrez fără bani până vara viitoare, însă să ni se asigure condiții, nu să fim bătaia de joc a conducerii!”, a punctat tehnicianul „texti­liștilor”.
Cu jalba în proțap la firme și primar
Trică nu a renunțat la ideea de a-i cere ajutor primarului orașului, însă face un apel și la alte firme și persoane fizice dispuse să sprijine clubul cu bani, produse alimentare sau medicamente și vitamine. „Am o cunoștință care încearcă să-mi intermedieze o întâlnire cu domnul primar Falcă. Sper să-și facă loc în agendă, mai mult de 25 de minute nu-l rețin, știu exact ce trebuie să-l rog. E în primul rând echipa Aradului, trebuie ajutată mai ales acum câdn suntem pur și simplu disperați. Dar, intenționez să iau și doi-trei jucători după mine și să batem la ușile firmelor, mai ales celor cu profil alimentar, pentru hrană. Orice ajutor e binevenit pentru noi, fiindcă așa nu mai putem merge înainte. A ajuns           să-mi fie milă de jucătorii mei”, a mai afirmat tehincianul.
Conducerea îl contrează pe Trică
Conducerea clubului susține că lucrurile nu stau tocmai așa și că fotbaliștii nu au motive să se plângă. „E adevărat că luni le-am dat numai o masă jucătorilor, dar așa s-a hotărât fiindcă ei au refuzat să vină la antrenament duminică. Dar, de marți încolo le oferim două mese pe zi. Apoi, la hotelul unde sunt cazați fotbaliștii nu sunt pro­bleme. Necesarul de medicamente și vitamine l-am primit numai astăzi de la medicul echipei, ne ocupăm de el. Iar problema cu neplata baremurilor de joc va fi rezolvată cumva. Jucătorii să-și vadă de pregătire că sută la sută vor evolua cu Bihorul sâmbătă”, susține Dorin Micșa, administratorul special al „alb-roșiilor”. Într-adevăr, arădenii ar trebui să achite urgent baremurile de arbitraj de la meciurile cu Gloria Bistrița și FC U Craiova, adică 16 mii de lei. Banii lipsesc în acest moment, însă comisiile federale ar putea fi blânde cu utiștii. Ceea ce evită să spună „oficialii” UTA-ei este că problemele din Calea Aurel Vlaicu sunt prea puțin rezolvate de Adrian Marțian, care dă bani cu „pipeta” la clubul pe care susține că-l patronează.
Marțian, sfidat de la distanță
În fine, așa cum ne declara luni seara, Eugen Trică s-a prezentat ieri, la ora stabilită (10) în vestiarul UTA-ei pentru a conduce prima și ceea ce avea să fie și singura ședință de pregătire a zilei. Antrenorul nu este interesat de decizia de demitere pe care a consultat-o timp de un sfert de oră, dar pe care nu a luat-o din mâna administratorului special. Dorin Micșa urmează să-i trimită prin poștă olteanului actele semnate de administratorul judiciar (care, pe de altă parte, cere o garanție că UTA nu se va încărca inutil cu alte datorii, respectiv cei 10 mii de euro ce ar rezulta din eventualul litigiu pe care Trică ar urma să-l câștige în instanțele sportive) și administratorul special, după care, în cazul în care antrenorul nu contestă imediat decizia cerând ca ea să nu fie pusă în aplicare până la judecarea sa, postul de antrenor principal ar deveni liber.
Asta își dorește cu ardoare Adrian Marțian, care – însă – nu mai are răbdare. Din informațiile noastre, aflat la Cluj, patronul „Bătrânei Doamne” intenționa să angajeze o firmă de pază, care să-i îngrădească lui Trică și colaboratorilor săi accesul pe Stadionul „Francisc Neuman”, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat. Ori firma de pază nu a fost plătită în avans ca să-și facă treaba, ori conducerea UTA-ei a realizat că doar proprietarul stadionului, respectiv Primăria Arad, poate decide cine intră sau stă afară în Calea Aurel Vlaicu. Tot dejeanul a venit cu ideea să fie chemată Poliția, care să constate că Trică nu mai are nicio calitate oficială la UTA, însă nici acest lucru nu s-a mai pus în practică ieri dimineață.
Prin urmare, Eugen Trică și-a urcat elevii în microbuz și i-a dus la terenul ICRTI pentru a pregăti meciul de sâmbătă (ora 11) cu FC Bihor. În această dimineață e programat un nou antrenament, când Marțian ar putea acționa în forță, dacă nu s-a resemnat deja că nu se poate atinge de antrenorul său fără să-i achite cele 5 salarii compensatorii. Iar efortul nu ar fi exagerat, fiindcă dejeanul susține că i-ar fi dat bani în avans fostului internațional și – prin urmare – nu ar mai trebui să scoată din buzunar decât 6.000 de euro. Dacă i-ar avea…

Recomandările redacției