Eugenia Crainic  a avut o lansare perfectă pentru cartea sa de debut, romanul polițist „Studenta criminală”, inspirat după o poveste reală. Evenimentul a umplut Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Sute de prieteni ai scriitoarei au venit pentru a fi prezenți la acestă lansare, unde au avut parte de două ore pline de cultură și umor.
Lansarea l-a avut ca moderator pe specialistul în comunicare Andrei Țigănaș. Acesta a împărțit discuțiile în trei părți: cartea, prietenii Eugeniei și Eugenia. Invitații au luat pe rând cuvântul, vorbind atât despre carte, cât și despre Eugenia. În prima parte a vorbit Ioan Matiuț, editorul cărții, director al editurii Mirador, unde a fost publicată cartea. Acesta a vorbit despre lungul proces prin care cartea a trebui să treacă până a ajunge a fi publicată, chiar dacă cartea a fost, conform spuselor lui, „perfectă de la început”. Vasile Dan, preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România, a vorbit despre calitatea cărții, care l-a impresionat, acesta lăudând iscusința cu care autoarea Eugenia Crainic păstrează „o română curată”.  Scriitorul clujean Radu Țuculescu a fost următorul care a luat cuvântul, lăudând-o pe scriitoare. Otilia Țigănaș, doctor și scriitor, dar mai ales bun prieten al Eugeniei, a vorbit despre prietenia lor și despre cum i-a spus aceasta despre carte. Lazăr Faur a făcut deliciul publicului, acesta făcând numeroase glume la adresa relației dintre cei doi: „Mi-a spus să citesc cartea, că dacă nu, mă prinde!”. Actrița Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Oltea Blaga,  a vorbit şi ea despre roman şi starea pe care acesta i-a creat-o atunci când l-a citit, alegând din carte trei pasaje, deşi toate i s-au părut importante. Eugenia Crainic a fost ultima care a vorbit în fața zecilor de arădeni prezenți, dezvăluind câteva dintre detaliile din spatele cortinei ce au dus la publicarea romanului. La finalul întâlnirii, Claudia Iuga, fostă concurentă de la Vocea României, a cântat două piese românești pentru Eugenia și pentru toți cei aflați în sală.
Scriitoarea dedică romanul tuturor
„Mi-am dat seama că am coagulat în jurul meu oameni care nici măcar atunci când n-am mai fost în preajma lor nu au încetat să-și aducă aminte de mine. Mie, ei toți știu asta, când îmi intră oamenii la suflet, nu-i mai uit. Chiar dacă-i sun fie și numai o dată pe an, ei știu că au intrat acolo, la inima mea. Pentru ei toți am scris această carte. Și pentru că știam sigur că n-o să prind pensia fără să scriu un roman. Drept care o să tot scriu roman, până-mi epuizez toate experiențele, toate resursele. Norocul meu este, totuși, că viața mă ține în șah și-mi tot îmbogățește sursa de inspirație”, a declarat scriitoarea Eugenia Crainic. Acesta a continuat, spunând: „Sunt dependentă de oameni și pornesc de la premisa că toți oamenii sunt, în profunzime, buni. Dovada este tocmai prezența celor peste două sute de suflete la un eveniment provocat de o carte. O lansare cum n-am mai văzut. Dacă aș fi fost actriță, acesta ar fi fost visul meu, să umplu o sală. Am reușit cu o carte. La următoarea cred că vom face miting într-o piață publică. Tot într-o primăvară însorită și cu boboci în floare, ca asta”. Ficțiune pură, romanul se bucură de toate ingredientele genului, constituind o lectură incitantă și atractivă. De altfel, recenziile făcute cărții au fost excelente.
Ioana Puraveț

Recomandările redacției