Studenta criminală va fi eliberată mai repede din închisoare

0
965

Carmen Şatran (fostă Bejan), condamnată la 20 de ani de închisoare pentru crima comisă într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara, a câştigat 400 de zile de libertate după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, scrie adevarul.ro. Studenta criminală de la Medicină, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor, este unul dintre beneficiarii legii recursului compensatoriu. Încarcerată la Arad, Carmen Şatran a beneficiat de legea recursului compensatoriu aplicată deţinuţilor încarceraţi în condiţii improprii. Surse din cadrul Penitenciarului Arad au declarat că în urma pedepsei executate de la momentul crimei şi până în prezent, în condiţii de detenţie improprii, Carmen Şatran a câştigat aproape 400 de zile de libertate, asta însemnând că deţinuta a câştigat prin legea recursului compensatoriu mai mult de un an de libertate.

La începutul anului 2012, după ce a rămas însărcinată în penitenciar, Carmen Şatran a solicitat suspendarea executării pedepsei pe perioada sarcinii şi un an după aceea. Pentru a-l convinge pe judecător să o lase în libertate pe perioada sarcinii, condamnata a redactat un memoriu de două pagini şi jumătate în care reclama condiţiile de detenţie.

Judecătorul a respins cererea lui Carmen Bejan de suspendare a executării pedepsei. La împlinirea termenului, tânăra a născut o fetiţă fără mâini, care a murit la scurt timp de la naştere.  Carmen Bejan şi Sergiu Florea, studenţi la Medicină în Timişoara, au comis o crimă în august 2009: l-au ucis pe Trifu Schroth. Ei au fost condamnaţi definitiv în 2011, la 20 de ani de închisoare, iar până în prezent au executat deja jumătate din pedeapsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.