„Studenta” Cristina Simion e noua campioană mondială la alergare montană

0
408

Rezultat fantastic pentru atletismul românesc. Cristina Simion, sportivă legimată la CS Universitatea Arad și Steaua a devenit campioană mondială la alergare montană, în cursa disputată sâmbăta trecută, la Villa de Angostura (Argentina).
Simion a terminat prima cei 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche (Franța) și Blandine L’Hirondel (Franța). La echipe femi­nin, România (cu „studenta” Simion punctând și aici) s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, iar la echipe masculin, țara noastră a terminat pe poziția a cincea.
„Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți”, a declarat antrenorul Ionuț Gălițeanu, cel care s-a ocupat de pregătirea sportivei.
„Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori. Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea eu. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.