studentiCSU Aurel Vlaicu susţine un nou exa­men important în play-out-ul Diviziei Naţionale la rugby. Cu o victorie şi o înfrângere în grupa valorică 5-8, studenţii nu îşi mai permit paşi greşiţi, în special pe terenul propriu, din Sânicolau Mic. Înfrângerea cu 36-0 de runda trecută, de la Suceava, a fost dată deja uitării, iar arădenii sunt decişi să îşi treacă în cont cinci puncte în faţa marinarilor de la CS Năvodari, meci programat sâmbătă de la ora 10. În sezonul regulat, trupa de pe litoral nu s-a prezentat la Arad, pierzând atunci la „masa verde” cu 5-0, dar Şerban nu crede că adversarii îşi mai permit o astfel de strategie.
„Amenda este mare pentru neprezentare, nu cred că îşi mai permit acest lucru. Nu este un meci al supravieţuirii, pentru că practic nu va retrograda nimeni. Diferenţa între echipele de liga a treia şi a doua este foarte mare, de 100 de puncte, plus că cei din Divizia A nu îşi permit financiar participarea. De exemplu, pe noi ne-a costat deplasarea la Năvodari peste 100 de milioane de lei vechi, ca să vă faceţi o idee. Meciul se anunţă greu, Năvodariul se află în zona unui centru bun de rugby, la Constanţa, de unde apar în fiecare an jucători interesanţi. Sper să fie vreme frumoasă, un joc bun şi dacă se poate victorie, asta depinde în special de băieţi”, ne-a declarat Ovidiu Şerban. Antrenorul echipei arădene ştie că misiunea elevilor săi este din ce în ce mai grea pe acest final de sezon:
Probleme de lot şi de… experienţă
„La Suceava grămada a mers bine, dar troacarii au jucat foarte slab. Practic, echipa a fost ruptă în două. Mai avem şi ceva accidentări, Bălţatu are mâna în ghips, iar un puşti s-a accidentat şi el la gleznă. E greu pentru toată lumea, pe acest final de sezon ne propunem să jucăm cât mai bine”, mai spune Şerban. Revenind la play-out, etapa a treia mai programează şi meciul dintre RCM Galaţi şi CSM Bucovina Suceava, care se va disputa duminică de la ora 10. În clasamentul grupei valorice 5-8, prima este Suceava, cu şase puncte, urmată de Năvodari şi Arad, ambele cu cinci şi Galaţi, care a adunat patru puncte.

Recomandările redacției