Studenţi din 11 ţări au vizitat oraşul Pecica și unele obiective reprezentative ale zonei

0
225

foto1Orașul Pecica a fost vizitat zilele trecute de un grup de studenți din 11 țări de pe tot Mapamondul – printre care Pakistan, Malaezia, Brazilia, Belarus, Canada, Turcia, Portugalia sau Polonia. Studenţii străini au sosit la Arad luni pentru a vizita municipiul, iar ziua următoare au dedicat-o zonei orașului Pecica.

Tinerii se află în România – în perioada 20 iulie – 31 august – pentru a participa la proiectul „România, dincolo de Dracula” derulat de filiala din ţară a celei mai mari organizaţii de tineret din lume, AIESEC, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului. În final vor fi circa 60 de studenţi din 25 de ţări care vin în România pentru a descoperi frumuseţile şi cultura ţării noastre.

După cum ne spunea consilierul Pavel Simka din Pecica, tinerii au vizitat ferma de Bivoli, după care s-au plimbat cu bicicletele – puse gratuit la dispoziție de pecicani – prin oraș și au făcut și o excursie la Schitul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, aflat în apropiere de satul Bodrogul Vechi. După plimbare, tinerii au fost serviţi cu… pită de Pecica – firește, unsă cu unsoare de porc (crescut bio) şi ceapă din grădină, o mâncare locală ce le-a plăcut tuturor. Studenții au făcut multe fotografii, declarându-se încântați de ceea ce au văzut și făcut, drept pentru care și-au relatat „aventurile“ din România pe internet.

La sfârşitul lunii august vor fi organizate expoziţii în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara ce vor cuprinde mare parte din fotografiile făcute de tinerii studenți în locurile vizitate de ei în timpul șederii în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.