Studenții ar putea susține examenul de licență online

0
96

Studenții ar putea susține examenele de diplomă online, pe perioada stării de urgență, o decizie în acest sens putând fi luată de conducerea fiecărei universități în parte. Acest lucru ar fi posibil datorită unui ordin al Ministerului Educației emis recent, preventiv, în cazul în care starea de urgență se prelungește și după jumătatea lunii mai.

Participăm la o serie de consultări periodice. (…) încă de la început au fost prezentate principalele probleme pe care le-au întâmpinat studenții, printre primele a fost nelintea studenților cu privire la examenul de finalizare a studiilor. Ministrul ne-a asigurat că vor exista modificări legale astfel încât acestea ă se desfășoare online, a declarat Petrișor Laurențiu Țucă, președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)

Dacă decid să aplice ordinul, facultățile trebuie să respecte o serie de condiții, a mai spus președintele ANOSR.

Potrivit acestuia, universitățile ar trebui acum să opereze modificările din ordin de ministru, respectiv să elaboreze propriile metodologii și, totodată, să achiziționeze platformele online necesare pentru a putea desfășura examenul de licența, de disertație, platforme care să permită înregistrări audio-video pentru fiecare absolvent și apoi arhivarea acestora.

Prevederile sunt valabile și pentru cei care trebuie să susțină, în perioada următoare, tezele de abilitare, a mai spus liderul ANOSR.

Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, a confirmat că susținerea tezei de abilitare se poate desfășura și online, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universităților cu condiția ca acestea să dispună de o platforma electronică adecvată.

Comisia de specialitate pentru evaluarea tezei de abilitare intocmeste online un raport de evaluare. Raportul va fi semnat electronic de catre membrii comisiei. Atenție, însă! Senatul universitar al fiecărei unități de învățământ este cel care decide dacă aplică ordinul de ministru, a declarat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, Cristian Tănase.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației a subliniat însă că toate aceste prevederi sunt valabile strict pe perioada stării de urgență. În momentul în care aceasta încetează, acest ordin nu mai este valabil.

Examenele de diplomă se organizează, de regulă, la începutul verii. Recent, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că unitățile de învățământ, închise în urmă cu o lună, se vor redeschide după încetarea stării de urgență, prelungită până la jumătatea lunii mai.

sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.