euresTinerii arădeni au putut afla mai multe informaţii despre cum îşi pot găsi un loc de muncă peste graniţă, prin intermediul reţelei de ocupare Eures. Studenţii arădeni au participat ieri, la un seminar de promovare al serviciilor de Eures și a altor rețele europene, seminar intitulat: „Europa pentru tine”.

Seminarul a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Eures reprezintă o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European şi alte organizaţii partenere, implicate pe piaţa muncii – patronate şi sindicate. Apelând la reţeaua Eures, tinerii şi oricare categorie de persoane interesate îşi pot găsi un loc de muncă în străinătate, în condiţii sigure.

Seminarul a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a beneficiilor pe care le aduce utilizarea reţelei EURES şi a altor rețele europene, cum sunt: Europe Direct şi Europass, în rândul tinerilor studenți și elevi. Rețeaua EURES poate fi o primă opţiune a solicitanţilor de locuri de muncă şi a angajatorilor în privinţa recrutării internaţionale şi a mobilităţii lucrătorilor.

ANOFM oferă servicii de mediere a muncii în calitate de membru Eures. Agenţiile de ocupare pot oferi astfel o serie de servicii gratuite – de mediere şi asistenţă pentru încadrarea în muncă şi de asistare a angajatorilor care doresc să recruteze personal din spaţiul european.

Tinerii prezenţi într-un număr mare la seminar au fost interesaţi de informaţiile prezentate de reprezentanţii AJOFM Arad. Seminarul a avut loc la Universitatea „Aurel Vlaicu“ Arad.

Recomandările redacției