Studenții arădeni nu vor mai circula gratuit cu trenul

0
329

Gratuitatea oferită tinerilor arădeni pentru transportul pe calea ferată a fost eliminată,  studenții revin la vechea formă, cea din 2016, prin care vor avea 50% reducere din biletul de călătorie. Călătoriile vor fi nelimitate ca număr.

În momentul de față se prevede ca studenții să aibă în continuare o gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în perioada anului universitar.

Deocamdată se discută ca studenții arădeni să nu mai poată călători gratuit cu trenul oriunde și să se revină la vechiul sistem prin care să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost până acum.

Propunerea ar face parte dintr-o viitoare ordonanță de urgență, prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar.

Amintim că din 2017, Guvernul a decis ca studenții înscriși la studii cu frecvență de licență, master și doctorat să aibă gratuitate la transportul feroviar intern tot anul, la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor.

Până atunci, studenții arădeni aveau reducere de 50% la CFR în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației de student.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.