rugbyPe o vreme caniculară, la ora 10 înregistrându-se deja 35 de grade, CSU Arad și Știința Petroșani au oferit un meci de luptă și de angajament, cu puține realizări.
Minerii din Valea Jiului s-au dovedit mai speculativi și au profitat de greșelile devenite deja clasice din tabăra arădeană. Fără antrenorul Ovidiu Șerban, reținut de probleme personale, studenții și-au găsit greu locul în teren.
Oaspeții au început mai bine, după zece minute era 6-0 în favoarea lor, lovituri de pedeapsă transformate de Melniciuc. Farcaș a văzut galben în primul sfert de oră, dar Aradul nu a cedat și a revenit în joc imediat după eliminarea temporară a petroșăneanului Chiriac. Tomașcu a reușit eseul, transformat de Afloare și CSU conducea în minutul 28 cu 7-6.
În inferioritate, minerii au trecut din nou la conducere, același precis Melniciuc transformând încă o penalitate, 9-7. La ultima fază a primei părți, Petroșaniul bifa primul eseu, reușit de Vîlceanu și transformat de Melniciuc, 7-16 la pauză.
Căpitanul și antrenorul secund Marian Grindei a încercat să le redea încrederea colegilor, dar doar devotamentul și ambiția nu au ajuns. S-a jucat degeaba timp de 33 de minute, ambele echipe împărțindu-și perioadele de dominare, fără însă a finaliza.
Același Melniciuc înscria cu șapte minute înainte de final și era 19-7, scor la care Petroșaniul aștepta liniștită finalul, mai ales că la un minut distanță, Bălțatu a văzut galben.
Aradul nu a cedat, iar eseul lui Tomașcu, marcat în inferioritate numerică, a reaprins speranțele în tabăra universitară, 12-19. Afloare a ratat dramatic transformarea, mingea lovind bara, iar ultimele minute aveau să fie atractive.
Răpuși de oboseală și de continua cursă de urmărire, studenții au cedat decisiv în prelungiri, ratând punctul bonus defensiv. Pîrvu a marcat eseul victoriei, contestat de gazde, dar validat de centralul brașovean Răduță.
Victorie fără bonus ofensiv pentru Știința, care vizează în acest sezon play-off-ul și chiar promovarea. Minerii adună 25 de puncte, dar rămân pe patru în clasament, la cinci lungimi în spatele Bârladului și departe de primele două clasate, Poli Iași și Stejarul Buzău.
CSU rămâne pe șase, la cota 19, iar etapa viitoare se deplasează la Galați, pe terenul penultimei clasate.
RC Bârlad – Poli Iași 25-32 și Bucovina Suceava – RCM Galați 22-14 sunt alte două rezultate înregistrate sâmbătă în runda a 11-a a Diviziei Naționale.
Arad: Grindei, Tomașcu, Floruț – Moza, Țepurică – Dîngă, Maxim, Pop – Afloare, Bălțatu – Ghiur, Burai, Florea, Farcaș – Tiron. Au mai jucat: Olariu, Brie, Mardari, Nastiuc, Ciocan.
Petroșani: Chiriac, Vâlceanu, Popa, Popescu, Mureșan, Ivan, Carnațchi, Toma, Lupu, Melniciuc, Dinu, Paraipan, Barbu, Borz, Mihalachi. Rezerve: Biro, Barabaș, Bîrlădeanu, Ciule, Pîrvu, Cucoș, Timofte, Vărășeț.

Recomandările redacției