uavUniversitatea Aurel Vlaicu, în parteneriat cu Universitatea Oradea este implicată în Proiectul SocioPlus, care are ca temă îmbinarea teoriei cu practica. „Parteneriatul nostru cu Universitatea Oradea este un parteneriat pe Ştiinţele Educaţiei. Avem un grup ţintă de 210 studenţi, Un al doilea grup ţintă vizat de proiect este reprezentat de 20 de cadre didactice universitare aflate în structuri de conducere ale universităţii/facultăţii şi zece reprezentanţi ai partenerilor sociali în educație. Proiectul le are ca directori de program pe conf. univ. dr. Gabriela Kelemen şi conf. univ. dr. Alina Roman”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
Proiectul va contribui la dezvoltarea curiculară a cinci programe (două la nivel de licenţă şi trei la nivel de master). „Ideea de bază a acestui proiect este acea de a îmbina teoria cu practică. Studenţii cu rezultate bune de la Ştiinţe Sociale vor participa la acest proiect şi vor primi burse de 500 de lei pe lună, timp de două luni”, a ţinut să precizeze conf. univ. dr. Gabriela Kelemen.
Reprezentanţii UAV susţin că se impune să adapteze conținutul programelor de pregătire la nevoile angajatorilor, cu predilecție din sectorul privat unde se vor crea în continuare oportunități de angajare pentru absolvenți bine pregătiți. De menţionat că participanţii la proiect îşi propun şi să elaboreze un ghid de bune practici în domeniul sociologiei.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției