Studenții de la „Vlaicu“, interesați de serviciile sociale din Primăria Șimand

0
358

vizita SimandO acțiune de o utilitate evidentă și imediată a fost derulată cu o săptămâ­nă în urmă la Primăria Comunei Șimand, în acțiune fiind implicați stu­denți de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad.
După cum ne preciza lect. univ. dr. Alina Costin, studenții de la Programul de Studiu Asistenţă Socială din cadrul Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă socială din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu au vizitat joia trecută Primăria Şimand. Vizita se încadrează în programul de cunoaştere a instituţiilor care furnizează servicii de asistenţă socială din judeţ.
„Întâlnirea cu asistentul social din cadrul administrației publice locale a fost una constructivă, studenţii familiarizându-se cu atribu­ţiile acestuia pe plan local dar şi cu principalele instrumente de lucru. Studenţii au fost interesaţi să cu­noască cazuri de familii aflate în dificultate pentru care au pregătit alimente şi îmbrăcăminte. Aceste acţiuni au devenit o tradiţie pentru viitorii asistenţi sociali interesaţi să cunoască mediul social prin contactul direct cu persoanele sau grupurile dezavantajate“ – ne-a relatat pe scurt derularea acțiunii lect. univ. dr. Alina Costin, cea care a și organizat-o.
În completare precizăm că și aparatul administrativ al Primăriei a fost impresionat de prezența studenților în ideea că „în acest domeniu este benefic orice ajutor, în special al acelora care – într-un viitor nu prea îndepărtat – vor prelua poate șta­feta acestei activități“ după cum ne mărturisea Florin Dema, primarul comunei Șimand.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.