După trei ani de așteptări, studenții și elevii vor scăpa de cozile de la ghișeele din gări. Ei vor putea lua biletele de tren, cu titlu gratuit, online și prin automate de vânzare. Guvernul a aprobat implementarea acestei proceduri, în contextul pandemiei de coronavirus.
Ministerul Transportului, CFR Călători și trei organizații studențești au făcut toate demersurile necesare pentru ca guvernul să aprobe modificarea și completarea normelor în ceea ce privește transportul elevilor.
După ce procedura va fi implementată, studenții vor putea să își creeze profilul de utilizator fie online, fie la casa de bilete. De această facilitate vor putea beneficia și elevii, numai că ei își pot face profilul de utilizator doar la casele de bilete.
Confirmarea, respectiv verificarea si validarea datelor care atesă calitatea de elev sau student și dreptul de gratuitate la transport se va efectua o singură dată, pen­tru fiecare an școlar, respectiv universitar.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România așteaptă detalii clare despre modalitatea prin care se va putea circula de acum înainte. Până la data de 31 octombrie încă poate fi folosită vechea procedură, pentru a obține gratuitatea la transport.  

Recomandările redacției