Studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” au vizitat CJA și Primăria Arad

0
298

Studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” au vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, două instituții extrem de importante, Consiliul Județean și Primăria Arad.
La CJA, oaspeții au fost însoţiţi de şeful Biroului pentru studenţi străini, dr. Horaţiu Papiu.
Cei peste 100 de studenţi au fost întâmpinaţi de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi de Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele instituţiei. Potrivit reprezentanților gazdelor, întâl­- nirea a avut loc în cadrul săptămânii de acomodare destinată studenților anului I, atât români, cât şi străini din peste zece ţări – Italia, Germania, Franţa, Serbia, Tunisia, Maroc, Nigeria, Egipt – şi a fost organizată de preşedintele fondator al UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelen şi de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul universității.
În ceea ce-l privește, Iustin Cionca a afirmat că parteneriatul dintre administraţie şi mediul universitar este prioritar. Asta, în condițiile în care CJA apreciază şi susţine dezvoltarea instituțiilor arădene de învățământ superior. „Le urez studenţilor bun venit în Arad şi îi felicit că au ales să studieze la o Universitate de prestigiu, cu deschidere internaţională şi cadre didactice de excepţie. Îi invit să cunoască mai bine și să se bucure de un județ cu vocaţie europeană, care își promovează cu mândrie speci­-ficul local. Le doresc succes în construirea unei cariere aşa cum îşi doresc şi să se implice în activităţi culturale, în generarea şi gestionarea de proiecte valoroase pentru Arad!”, a spus preşedintele CJA.
„Săptămâna de acomodare, denumită «Accommodation week» a decurs conform planificării. Întâlnirea cu autorităţile locale este o etapă importantă în acest proces. Mulţumim conducerii Consiliului Judeţean Arad pentru primire şi pentru faptul că este un partener de încredere pentru Universitatea de Vest «Vasile Goldiş». Studenţii au fost foarte încântați, au pus întrebări și au stat de vorbă cu reprezentații conducerii Consi­- liului Județean despre diferite aspecte privind oraşul şi judeţul în care au ales să îşi desă­vârşească formarea educaţională”, a declarat dr. Horaţiu Papiu.
La rândul său, Sergiu Bîlcea a precizat că studenţii arădeni vor găsi în Consiliul Judeţean un partener la care pot apela pentru realizarea de proiecte universitare.
„Ne-am întâlnit astăzi cu tineri plini de viaţă, ambiţioşi, talentaţi. Ne bucurăm că au ales să studieze la Arad şi le stăm la dispoziţie pentru a cunoaşte oraşul şi judeţul! Aradul este frumos, interesant şi provocator şi sunt convins că anii studenţiei le vor rămâne o amintire veşnic vie”, susține Bîlcea.
Întâlnirea de la Primărie a avut loc în sala „Regele Ferdinand”.  Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, în deschiderea evenimentului, primarul Gheorghe Falcă a făcut o scurtă prezentare a oraşului din punct de vedere istoric, cultural şi economic, vorbindu-le celor prezenți și despre contribuţiile importante ale Aradului la scrierea istoriei României. Edilul-șef a încheiat prin a le ura bun venit celor peste 100 de studenţi  prezenţi la întâlnire şi i-a felicitat pentru alegerea de a veni la Arad pentru a urma cursurile UVVG.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.