Studenții vaccinați ar putea avea prioritate la cazare în universități

0
210

 Reîntoarcerea studenților în băncile facultăților s-ar putea să nu mai fie atât de sigură fără vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

 Deși, vaccinarea anti-COVID-19 este un act în totalitate voluntar, un factor pe care i-ar putea stimula pe tinerii arădeni să se vaccineze ar fi condiția ca studenții vaccinați să aibă prioritate la cazările din căminele facultăților. Desigur, cu scopul de a asigura protecție împotriva infectării cu acest virus „să aibă prioritate la cazare studenții vaccinați, cu scopul de a asigura o protecție minimă. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar”, așa cum declară Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Cu alte cuvinte, vaccinarea este un act voluntar, dar în același timp, ne privatizează de anumite beneficii de care au parte doar cei vaccinați.

Pe de altă parte, dacă se vor aproba astfel de reglementări, am putea vorbi și despre discriminare. Sute de studenți care obțin nota maximă la admiterile facultăților și care nu s-au vaccinat cu serul anti-COVID-19 s-ar putea să nu mai fie primii la locurile de cazare din căminele facultăților, poate chiar să nu mai aibă loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.