Studiu de Ziua Îndrăgostiților: cât de romantici sunt arădenii

0
463

Se apropie Sfântul Valentin și Dragobetele, sărbătoare tradițională autohtonă dedicată iubirii. O statistică după cele mai căutate cuvinte romantice pe Google a fost folosită pentru un top al celor mai romantici români. Practic, în funcție de cât de căutate au fost cuvinte gen „cadou romantic“ sau „flori“ s-a realizat un top al județelor după romantism.

În lista termenilor care au fost luați în considerare sunt cuvinte precum: „Valentine’s Day”, „demonstrarea dragostei”, „cină romantică”, „flori” ori alte sintagme ce pot fi asociate cu Ziua Îndrăgostiților.

Arădenii nu sunt nici pe departe prea romantici, dacă este să ne luăm după această statistică. Ori totuși, poate sunt mai practici sau siguri pe sine când vine vorba de demonstrat afecțiunea față de parteneri.

Așadar, Aradul este doar pe locul 37 în clasamentul după „romantism“, fiind depășit cu mult și de județul vecin, Timiș, care este pe locul 13 și de Bihor, aflat pe locul 28.

După verificarea statisticilor Google s-a concluzionat că cei mai romantici români locuiesc în Tulcea, Vaslui și Maramureș. Din toate cele 42 de județe, locuitorii cei mai dezinteresați de Ziua Îndrăgostiților sunt brașovenii (locul 42). În capătul clasamentului sunt și locuitorii Galațiului (locul 41) sau Ilfovului (locul 40).

Frecvența folosirii cuvintelor ce denotă romantism în căutări crește odată cu apropierea Zilei Îndrăgostiților. Desigur, în unele locuri, interesul de a-și demonstra afecțiunea persoanei iubite crește mai tare, iar în alte locuri este mai scăzut – expun autorii clasamentului, picodi.com.

Statistica a urmărit compararea creșterii popularității anumitor cuvinte cheie în perioada ianuarie-februarie 2019, potrivit datelor arhivate de Google, prin instrumentul planificator de cuvinte cheie.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.