Ne lipsesc aerul proaspăt și lumina naturală, întrucât petrecem foarte puțin timp în natură: cel mult o oră pe zi. Un studiu global arată că 90% din viață o petrecem în interior, în casă și la birou. Asta nu face decât să crească stresul și bolile cronice, scrie Click.
Suntem generația de interior. O arată un studiu realizat în 15 state din Europa.
„Petrecem până la 90% din viețile noastre în interior și am devenit o ge­nerație de interior. Faptul că unii oameni nu petrec nici măcar o oră în­­- treagă în natură pe parcursul unei zile, ne îngrijorează profund, mai ales că știm că o legătură cu mediul natural are beneficii pozitive asupra bunăs­tării generale a oamenilor”, a declarat Peter Foldbjerg, managerul diviziei de energie solară și climat interior în cadrul Velux, compania care a realizat studiul.
Statul în natură reduce bolile cronice
Studiile de cercetare privind mediul înconjurător au dovedit că timpul petrecut în aer liber poate să inducă o stare de bine. În primul rând reduce riscul bolilor care implică stres cronic și alungă insomniile.
Studiul arată că în interiorul casei, aproximativ două treimi (66%) se bucură să privească vremea pe fereastră. În Polonia și Slovacia, oamenii doresc să aducă natura în interior, majoritatea având pla­n­te de casă (76%, respectiv, 73%). 77% dintre respondenți spun că-și doresc să-și petreacă mai mult timp în natură și au de gând să să-și schimbe rutina zilnică și stilul de viață.
În Italia numărul este semnificativ mai mare, 88% consideră că ar trebui să facă schimbări. Canada este țara în care procentele sunt cele mai ridicate pentru persoanele care petrec o oră sau mai puțin, pe zi, în natură (69% față de media globală de 52%).
Din păcate, nici copiii nu se mai joacă afară, ci, după terminarea cursurilor de la școală, preferă să stea în fața televizorului sau a calculatorului.
Studiul a fost efectuat on-line pe un număr de 16.853 adulți, în perioada 15 aprilie și 1 mai.

Recomandările redacției