Stupar, după eșecul Progresului cu UTA: „Au fost peste noi numeric și valoric”

0
305

Progresul Pecica nu a arătat deloc rău la prima apariție pe teren în 2020. După doar patru antrenamente la activ în noul an, „galben-albaștrii” i-au ținut piept UTA-ei atâta timp cât au rezistat fizic și s-au aflat pe teren într-o formulă apropiată de cea titulară.
Până la urmă, golul lui Sergiu Popa a contat doar la capitolul statistică, mai important fiind antrenamentul bun făcut de ambele formații. „A fost un test util pentru noi, dar cred că și pentru UTA. Cel puțin în prima repriză, adversitatea a fost bună, eu zic ne-am pus adversarul în ușoară dificultate, ceea ce cred că a fost bine și pentru el a vedea unde mai are de lucrat. Tot Aradul fotbalistic își dorește să promoveze UTA, e o onoare să o întâlnești, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Sigur, rezultatul final nu poate fi pus la îndoială, faptul că UTA stă mult mai bine numeric decât noi, dar și valoarea lor individuală contând în cele din urmă. Concluzionând, adversarul a fost prea bun pentru noi la acest moment, cu două săptămâni pline de pregătire, pe când noi venim după doar patru antrenamente”, a spus Dan Stupar la finalul confruntării.
Într-adevăr, pecicanii nu au stat prea bine la capitolul efectiv, prin cei 17 jucători utilizați sâmbătă, dintre care doi nu fac parte lot. „Fiului meu, Nicholas am dorit să-i dau o bombonică odată cu cele câteva minute din partida cu UTA, dar el nu va rămâne cu noi. Nici juniorul Pâncotei, Brad, nu poate, deocamdată, evolua în Liga a III-a și, chiar dacă are talent și vede bine jocul, e mai bine pentru el să joace constant la Liga a IV-a. Nu are nici 18 ani încă și tot viitorul în față. În schimb, aș fi dorit să-l văd la treabă pe Mateucă, dar el nu a mai apărut la teren. Pe Dumitru Copil sunt puțin supărat, mă așteptam să aibă o cu totul altă atitudine și să rămână cu noi măcar până îi găsim înlocuitor”, a adăugat antrenorul Progresului, care l-a putut utiliza nici pe juniorul Tamaș, iar Moraru (introdus la pauză pe teren) s-a accidentat și el.
Despre Progresul a vorbit și Laszlo Balint și a făcut-o pe un ton laudativ. „Pecica este o echipă bună, organizată, felicitări lui Dan Stupar pentru că dintr-o echipă promovată în vară a făcut una ce se prezintă foarte bine. Iar atâta timp cât au interpretat bine partitura tactică, probabil și cu echipa titulară, ne-au pus ceva probleme. Merită felicitări, eu sunt convins că dacă vor avea condițiile necesare performanței vor deveni o echipă redutabilă. Adică sunt buni și acum, dar Pecica poate deveni o echipă care să se bată, cumva, pentru un loc mai sus decât cel ocupat în acest moment”, consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Pecicanii au programat următorul ami­cal sâmbătă, contra celor de la Păulișana Păuliș, iar o zi mai târziu vor urca la Mo­neasa, pentru un cantonament de şase zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.