SUA cere Chinei să pună capăt presiunii asupra Taiwanului, după ce chinezii au trimis avioane de război în zonă

0
206

Departamentul de Stat al SUA a cerut Chinei să nu mai exercite presiuni asupra Taiwanului, după ce Ministerul Apărării de la Taipei a anunţat că mai multe aeronave chineze au pătruns în cursul zilei de sâmbătă în partea sud-vestică a zonei sale de identificare a apărării aeriene.
„Îndemnăm Beijingul să înceteze presiunea sa militară, diplomatică şi economică asupra Taiwanului şi să se angajeze, în schimb, într-un dialog semnificativ cu reprezentanţii aleşi în mod democratic din Taiwan”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, informează Reuters, citată de Agerpres.
Opt bombardiere şi patru avioane de vână­toare au pătruns în partea de sud-vest a zonei de identificare a apărării aeriene a insulei, iar forţele aeriene taiwaneze au desfăşurat rachete pentru a «monitoriza» această incursiune, conform informaţiilor furnizate de ministerul apărării din Taiwan. China a efectuat zboruri aproape zilnice în ultimele luni deasupra apelor dintre partea de sud a Taiwanului şi Insulele Pratas din Marea Chinei de Sud, controlate de Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.