SUA și Columbia pregătesc asaltul asupra regimului Maduro – O unitate specială americană a sosit în Columbia

0
481

Washngtonul pare a-și fi pierdut răbdarea cu regimul de la Caracas. SUA au trimis în Columbia o unitate a forţelor speciale de luptă împotriva traficului de droguri, operaţiune ce vizează guvernul lui Nicolas Maduro în Venezuela, acuzat că ar avea o înţelegere cu traficanţii de droguri, au anunţat miercuri surse oficiale, informează joi AFP potrivit Agerpres. 

Contingentul de Asistenţă pentru Forţele de Securitate (SFAB), „format pentru a consilia şi asista operaţiuni în alte ţări”, îşi va demara misiunea, „care va dura mai multe luni, de la începutul lui iunie”, au anunţat Ambasada SUA şi Ministerul Apărării columbian într-o declaraţie comună. Numărul de soldaţi desfăşuraţi în cadrul acestei operaţiuni, o premieră în America Latină, nu a fost dezvăluit. Această misiune de sprijinire a operaţiunilor antidrog din Caraibe a fost anunţată în aprilie de preşedintele american Donald Trump. Misiunea, potrivit Washingtonului, vizează „regimul corupt” al lui Nicolas Maduro în Venezuela şi este susţinută de Columbia şi alte 25 de naţiuni americane şi europene. Donald Trump acuză regimul chavist de presupusă înţelegere cu traficanţii de droguri columbieni, pentru a trimite sute de tone de cocaină şi alte droguri în SUA, pe cale aeriană şi maritimă.

 

Nicolas Maduro, care se menţine la putere cu susţinerea forţelor sale armate, a Chinei şi Rusiei, consideră că este vorba de o acţiune împotriva ţării sale lovită de o criză umanitară accentuată de pandemia de coronavirus.

 

El acuză de asemenea Columbia şi SUA că promovează o intervenţie militară pentru a schimba regimul la putere în Venezuela, opţiune evocată în trecut de Washington.

 

Columbia este principalul producător mondial de cocaină, iar SUA sunt cel mai mare consumator al acestui drog puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.