Protecţia poporului american înăuntrul şi în afara Statelor Unite constituie ‘maxima prioritate de securitate naţională a Administraţiei’, a spus marţi preşedintele Barack Obama, potrivit unui comunicat al Casei Albe, preluat de EFE.

Obama a făcut această declaraţie în cadrul unei reuniuni cu funcţionari-cheie ai echipei sale de securitate naţională, în ajunul împlinirii a 12 ani de la atentatele din 2001 care au vizat Pentagonul şi Turnurile Gemene şi care au ucis 3.000 de persoane.

Atacul de la 11 septembrie 2012 care a vizat Consulatul american din oraşul libian Benghazi, în care şi-au pierdut viaţa patru diplomaţi, printre care ambasadorul Chris Stevens, a pus în evidenţă ‘realitatea provocărilor’ cu care SUA se confruntă în lume, potrivit Casei Albe.

Pe de altă parte, Casa Albă a semnalat că, în ultimele luni, asistentul preşedintelui Obama pe probleme de securitate naţională şi antitero, Lisa Monaco, a desfăşurat numeroase reuniuni pentru revizuirea măsurilor de securitate în perspectiva comemorării atentatelor de la 11 Septembrie. În aceste reuniuni s-au analizat, de asemenea, alte ‘ameninţări globale’.

 

 

(AS – autor: Pepa Siţa, editor: Tudor Martalogu)

 

Recomandările redacției