Sub două săptămâni până la termenul limită pentru cererile de subvenții pe suprafață

0
633

Agricultorii au mai puțin de două săptămâîni ca să depună cereri unice de plată pe suprafață la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură APIA. Reprezentanții instituției atrag atenția asupra termenului limită – 15 iunie, dată după care, pentru depunere, agricultorii se vor alege cu penalități.

Începând cu data de 6 aprilie 2020, primirea cererilor unice de plată aferente campaniei 2020 se face prin mijloace electronice (n.a telecomunicații), în conformitate cu legislația. Până la acest moment au fost depuse 746.625 cereri, pentru o suprafață de 7.277.670,64 de hectare.

Completarea cererilor pentru subvenții se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul asistență.

Documentele care se atașează la dosarul cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit de către fermieri, prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA de care aparțin.

Asigurăm fermierii de întregul nostru sprijin în parcurgerea acestei etape și îi îndemânăm să colaboreze cu responsabilii de dosar de la nivelul centrelor locale, pentru clarificarea și soluționarea eventualelor probleme pe care le întâmpină, astfel încât să reușească să depună cererea în termen și să evite aplicarea de penalități“, a spus Alin Triponescu, directorul APIA Arad. Vom reveni cu amănunte vizavi de numărul de cereri preluat la Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.