Sub o sută de candidaţi la proba maternă

0
400

bac

În perioada 10 – 12 iunie 2015 s-a desfăşurat Proba B – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie  – iulie 2015. Proba a fost organizată în trei unităţi şcolare liceale: Colegiul „Csiky Gergely” Arad, Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” Arad și Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac. Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

„Ca și în cazul probei A, candidaţii au avut subiecte care cuprind texte literare și nonliterare și itemi corespunzători descriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat, având un grad de complexitate care au permis tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute“, ne-a declarat profesoara Diana Achim, noua purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.

La probă au fost înscrişi 92 de candidaţi, din care au susţinut proba 91, unul fiind absent. 12 elevi de la Colegiul „Csiky Gergely” Arad au avut proba B recunoscută. Cei 91 de candidaţi evaluaţi au obţinut următoarele rezultate: 19 candidaţi – nivel avansat şi 72 candidaţi – nivel experimentat.

Nu au fost candidaţi eliminaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.