Subiect ,,tabu”

0
1390

Dacă ai ajuns să respiri aer de secolul 21 și încă mai crezi că subiectul educației sexuale trebuie să rămână tabu, eu zic să te gândești mai bine…

Creșterea ratei cazurilor de abandon cu privire la nou-născuții care sunt aruncați asemenea unor ,,saci de gunoi în pubelele statului”, mai precis în secțiile de matern, arată cu degetul spre mamele care provin din familii defavorizate. Cred că nu este prima dată când citești o asemenea informație.

Surpriză! Defavorizat este orice cetățean care nu deține nici o frântură de educație în planificarea familială! Și când spui planificare familială, ai spus totul.

Subiectul este foarte important, mai ales, în rândul tinerilor. Când spun ,,foarte”, insist să creionez superlativul absolut.

De ce este atât de important?

Deoarece carența educației sexuale poate aduce o sarcină nedorită, și de cele mai multe ori se lasă cu refuzul bebelușului la naștere.

Deoarece se ajunge în situația în care ,,copiii să crească copii”.

Deoarece lipsa de interes pentru profilaxia unei sarcini nedorite este tot mai accentuată, în mod special, în rândul adolescenților.

Deoarece este strigător la cer numărul uriaș al bebelușilor uitați ,,în voia sorții” și lăsați în grija personalului medical.

De asemenea, se speculează că în topul clasamentului, în ceea ce privește abandonul bebelușilor în spitale, ar fi femeile care provin din familii de etnie rromă. FALS! Ei bine, ,,Sfântul Recensământ” a dovedit în ultimii ani că nu rromii sunt ,,campionii procreării” în România. Sorțul cade pe femeile care provin din familii dezorganizate, fără venit lunar, printre care se numără și minore.

După cum bine știi sau nu știi, chiar incipitul  Articolului 7 din legea drepturilor copilului în care se prevede ,,dreptul de a-și cunoaște părinții și de a fi crescut de aceștia”, se ,,calcă în picioare” în momentul abandonării copilului în brațele personalului medical.

În deznodământ: ,,Eu sunt România și locuiesc pe strada Europa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.