Subsolul Spitalului Municipal, inundat după ploile de ieri seară (FOTO)

0
891

UPDATE: În cursul serii de ieri, datorită precipitațiilor abundente – cod portocaliu de vijelii și precipitații cu peste 30 – 45 l/mp, sistemul de colectare a apelor menajere și pluviale nu a mai făcut față și s-a inundat subsolul clădirii destinat spitalizării de zi din cadrul Secției Balneologie și Recuperare Medicală de pe strada Piața Mihai Viteazu.
Angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au intervenit pentru a evacua apa din subsolul clădirii, fiind dirijată înspre rețeaua de canalizare a orașului.
„De mai mulți ani ne confruntăm cu această problemă în momentul în care sunt precipitații abundente. Ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Municipiului Arad, care are în proprietate clădirea și care trebuie să realizeze lucrările de reparație, am fost asigurați că luni vor începe lucrările necesare în vederea refacerii sistemului de colectare a apelor menajere și pluviale. În ceea ce privește prejudiciul cauzat au fost afectate unele obiecte de mobilier folosite de către personalul medical care își desfășoară activitatea la parterul acestei clădiri”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.
Menționăm faptul că în subsolul clădirii, până la începerea pandemiei COVID-19 funcționa baza de tratament pentru pacienții care erau internați pe secție sau care aveau nevoie de diferite proceduri medicale în regim de ambulatoriu. Această activitate a fost sistată, iar la parter sunt funcționale saloanele, acestea fiind folosite pentru pacienții suspecți de COVID-19 până la sosirea rezultatului.

 

Spitalul Municipal Arad a fost inundat după ploile puternice de joi seara, când a fost emisă o avertizare de cod roșu de vreme severă. Pe Facebook au apărut imagini dintr-o secţie a spitalului, în care se vede cum apa acoperă pardoseala.

„După o ploaie de 30 minute, în această seară, au ieşit la iveală, din nou, <investiţiile> de zeci de milioane de euro cu care se laudă Consiliul Judeţean Arad că a pompat în Spitalul din Arad.

Acum vor fi nevoiţi să pompeze la propriu, pentru că deşi de ani de zile au fost sesizaţi şi cunosc situaţia Spitalului Municipal şi a Spitalului Matern, nu au mişcat un deget în acest sens. An de an cabinetele şi laboratoarele care se află în subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejecţii şi urină printre materiale, echipamente, aparatură şi calculatoare.

Aceste imagini sunt din Secţia de Fiziokinetoterapie de la Spitalul Municipal care, de la începutul pandemiei şi până în prezent, este secţie tampon pentru pacienţi COVID-19”, se arată în postare. Imaginile surprind apa care acoperă holul unei secţii de spital, dar şi în saloane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.