frontieraUn peruan şi o senegaleză s-au dat drept alte persoane pentru a trece graniţa, înspre Ungaria.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat şi o femeie, unul fiind cetăţean din Peru, iar celalalt din Senegal, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documentele altor persoane.

În data de 29 iulie, orele 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un tren I.C. care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, o femeie care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Republica Senegal în care avea aplicată o viză de călătorie emisă de autorităţile franceze.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din paşaportul prezentat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de o femeie, cetăţean senegalez, pe nume Fatma D., în vârstă de 29 de ani, care a intrat legal în Romania în urmă cu câteva zile. Tânăra a declarat că dorea să ajungă în Franţa unde urma să îi plătească o sumă de bani persoanei care i-a dat documentul pe care l-a prezentat la frontieră.

Tot în data de 29 iulie, orele 23.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, care circula pe ruta România – Spania, un bărbat care s-a legitimat cu un permis de rezidenţă eliberat de autorităţile spaniole.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este aceeaşi cu cea din permisul de rezidenţă prezentat la control, motiv pentru care a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este, de fapt, cetăţean peruan, se numeste Oscar Miguel S., are 23 de ani, şi a intrat legal în Romania în urmă cu o zi. Tânărul a declarat că dorea să ajungă în Spania pentru a-şi găsi un loc de muncă, iar documentul prezentat îi aparţine unei rude stabilite în Spania.

„În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impugn”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției