Producătorii de tomate din județ și-au primit subvențiile în această perioadă. Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale a virat în conturile Direcțiilor Agricole Județene peste 150.728.259 de lei, reprezentând plata beneficiarilor înscrişi în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I. Astfel, potrivit ultimei situații din iulie 2018, la nivel de țară, numărul total al beneficiarilor este de 10.924. Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producatorii agricoli din Romania sunt încurajați se derulează în al doilea an de la inițiere. Prin acesta se dorește asigurarea necesarului de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începand cu luna mai și până în decembrie.
Ca să poată beneficia de ajutorul de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, agricultorii trebuie, să fie deținători ai unei suprafețe cultivate cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp.
De asemenea, aceștia trebuie să aibă o producție de minimum două kilograme de tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kilograme dovedită cu documente.

Recomandările redacției