primari suediaScriam cu ceva vreme în urmă că o delegație formată din patru primari din județul Arad – printre care și primarul comunei Bata, Ion Micurescu – a făcut la începutul lui octombrie anul acesta o vizită în Suedia. Deplasarea s-a făcut la invitația reprezentanților a două comune: comuna Shhudiksval și comuna Knivsta.
A fost rândul unei delegații suedeze să… întoarcă vizita românilor, aceasta sosind ieri în România, fiind întâmpinată de primarul din Bata, Ion Micurescu, domnia sa ocupându-se și de cazarea lor în Bata.
Dacă delegația arădeană – compusă din primarii Ion Micurescu, Bata; Ștefan Muscă, Olari; Ioan Vodicean, Săvârșin și Ioan Nuțu Herbei, Moneasa – a fost condusă la vizita din octombrie să vadă o serie de obiective importante din cele două localități suedeze și gazdele arădene le-au pregătit oaspeților un program de vizite despre care vom vorbi într-un număr viitor.
Rememorarea vizitei din octombrie
După cum ne preciza atunci primarul Ion Micurescu „programul vizitei noastre a fost unul variat, vizitându-se  unele firme locale precum și instituții subordonate comunelor. Scopul deplasării a fost acela al unui schimb de experiență, administratiile locale vizitate din Suedia împărtășindu-ne din activitatea lor, prezentându-ne din  strategiile de dezvoltare, din experiența lor de administrație“ .
Trebuie spus însă că anterior vizitei primarilor arădeni, delegați ai unor administrații locale din Suedia au fost în România, au vizitat obiective și instituții locale ale comunelor noastre dar și culturi agricole, realizându-se și întâlniri cu fermieri.
(F.B.)

Recomandările redacției