A doua zi de Crăciun a venit cu o veste neagră pentru comunitatea arădeană. Ieri dimineață, după o lungă și grea suferință
s-a stins din viață unul dintre cei mai iluștri arădeni ai ultimelor decenii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, fondatorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Poate fi numit un întemeietor de şcoală, care a dat şansa unor generaţii de studenţi să-și desăvârșească studiile și a pus umărul și la construirea multor cariere universitare.
Însă, profesorul Ardelean a susținut și activitatea sportivă din orașul nostru. Și prin eforturile sale, ICIM Univ. Goldiș Arad și-a mai adăugat în palmares câteva titluri de campioană, trofeul Cupei Europei Centrale sau Cupe ale României. Susținută de Universitatea pe care a condus-o, echipa de fotbal Atletic Club Universitatea Arad a promovat din Liga a IV-a până în Liga a II-a, însă rectorul Ardelean și-a dat girul pentru sponzorizări importante ce au mers și în contul UTA-ei. Aproape toată paleta de sporturi din Arad au fost finanțate, cu sume mai mari sau mici de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, cu predilecție pentru volei, handbal, box, sau kaiac.
Inima prof. univ. dr. Aurel Ardelean a în­cetat să mai bată la 79 de ani, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, acolo unde era internat de două săptămâni.

Recomandările redacției