Suflete mari: Nero, câinele împușcat și salvat de ANIMED Arad a fost adoptat de o familie din UK

2
1089

În timp ce cruzimea unora șochează, umanitatea altora impresionează și arată că, încă există oameni receptivi și sufletiști când vine vorba de animalele abandonate. Câini salvați din chinuri, bolnavi și schingiuiți, cărora practic aproape că nu li se mai dă o șansă ajung peste graniță, la oameni iubitori de animale. Astfel de cazuri sunt în întreaga țară.

Pare de necrezut, dar un câine salvat de la moarte a ajuns tocmai în… Anglia. Este cazul lui Nero, câinele a cărui poveste a mai fost scrisă într-un număr trecut al ziarului nostru, când am semnalat actul de cruzime de neimaginat.

Asociația Animed Arad l-a găsit pe Nero aproape de Pecica, pe marginea drumului în chinuri, aproape pe moarte. Câinele fusese împușcat intenționat în față cu o armă de vânătoare. Capul animalului a fost străpuns de nenumărate alice și a suferit fracturi.

Nero a fost dus de urgență pentru intervenție, ca să îi fie salvată viața. Era deja infectat, plin de căpușe, iar botul îi era distrus de nenumărate alice. Iar făptașul nu a fost prins ca să poată fi tras la răspundere.

Nero, în vârstă de 7 ani avuse stăpân, dar acesta nu l-a mai putut îngriji. Câinele era blând, socializat și în niciun caz nu dădea semne de comportament agresiv.

„Am reușit să scoatem 13 alice întregi și 3 jumătăți, dar tot au mai rămas zeci de alice în el. Atât mandibula cât și maxilarul au suferit multiple fracturi. Părți au fost spulberate și reduse la un praf de os și dinte. S-a operat ce s-a putut. Era mai bine dacă ajungeam la el imediat după incident, nu după câteva zile de infecție, foame și suferință“, a susținut atunci, Claudiu Iosim, fondatorul ANIMED.

Însă cu grijă și dedicare din partea celor de la ANIMED, Nero și-a revenit. Și-a recăpătat puterile și… încrederea în oameni. „Nero a ajuns să cântărească 40 de kilograme, de la 28 de kilograme cât avuse, în șase săptămâni. Are încă bucăți de alice în cap, dar și-a revenit și este un câine iubitor de oameni“, a spus Claudiu Iosim.

Nero a ajuns la noua familie

Povestea lui Nero a făcut înconjurul rețelelor de socializare, oamenii fiind indignați de răutatea celui care l-a împușcat. Dar cazul sau nu a ajuns să fie cunoscut doar local, ci și peste graniță. Și asta pentru că, reprezentanții ANIMED și-au dat silința ca Nero să își găsească o casă, o familie. Un câine de șapte ani, care a suferit un accident este de obicei greu adoptabil. Dar povestea lui Nero a ajuns la sufletele unor iubitori de animale din UK. Chiar dacă pare incredibil, o familie din Anglia care mai are și alte animale de companie l-a adoptat pe Nero, acesta ajungând de curând în UK.

Arădenii iubitori de animale pot contribui cu donații pentru ANIMED Arad, asociație care salvează și îngrijește… cei mai buni prieteni ai omului.

Nero – după intervenția pentru scoaterea alicelor
Nero, adoptat, cu noul său stăpân

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.