rusuAtletul de la CSM Arad bifează un nou rezultat internaţional notabil. Elevul profesorului Constantin Miclea a devenit campion balcanic de juniori I în proba de aruncare a suliţei, cu un rezultat de 62,85 m.
La fel ca la ediţia precedentă a Campionatelor Balcanice, Raul Rusu i-a devansat în competiţia desfăşurată la Denizli pe reprezentanţii Greciei şi Turciei.
Pentru atletul arădean urmează Campionatele Europene de juniori din Italia, programate săptămâna viitoare.
„Am înţeles că la Balcanice au fost condiţii proaste de concurs, dar până la urmă tot ce contează este primul loc şi titlul obţinut, este o performanţă. Are doar 18 ani, e în primul an de juniorat, iar la Europene poate arunca mult mai bine. Trebuie să îşi îmbunătăţească aruncarea cu cel puţin cinci metri pentru a intra în finala de opt, eu zic că poate ajunge la peste 70 de metri. Pe 15 iulie pleacă în Italia, de unde să sperăm că se va întoarce cu un rezultat bun ”, spune antrenorul Miclea.
Celălalt atlet de top de la CSM Arad, Andrei Gag, pleacă astăzi la Tampere, în Finlanda, unde va concura în proba de disc în cadrul Europenelor de tineret.
Elevul lui Ionel Oprea îşi doreşte o clasare în primele şase locuri, dar dacă prinde o zi bună, poate spera chiar la medalie.
Gag vine după Internaţionalele României, unde s-a clasat pe locul doi, cu o aruncare ce a măsurat 57,65 metri.

Recomandările redacției