T rupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 mi­li­oane de dolari unor asociaţii din oraşele unde a susţinut concer­tele din cel mai recent turneu european, WorldWired, iar printre campaniile susţinute se numără şi „Dăruieşte Viaţă”, desfăşurată în România, po­trivit Mediafax.
„Un mare mulţumesc pentru toţi cei care au asistat la un show european #WorldWired şi ne-au ajutat să donăm 1,5 milioane de dolari unor asociaţii locale din oraşele unde au avut loc cele 25 de concerte”, se arată într-un mesaj publicat pe contul Metallica de pe reţeaua de micro-blogging Twitter.
Metallica a creat fundaţia All Within My Hands în 2017, cu scopul de a face donaţii unui număr cât mai mare posibil de organizaţii caritabile.
Astfel, trupa Metallica – ce a cântat pentru a patra oară la Bucureşti pe 14 august – s-a alăturat şi campaniei Dăruieşte Viaţă pentru primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. Înainte să apară în faţa publicului de pe Arena Naţională din Capitală, trupa a donat 250.000 de dolari, prin fundaţia sa All Within My Hands, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România.
„Ultima parte a turneului european începe cu o donaţie specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Naţională din Bucureşti, România, şi printr-o generoasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruieşte Viaţă 250.000 de do­lari înaintea concertului. Donaţia este destinată iniţiativei #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, a anunţat site-ul fundaţiei.
Primul Spital de Oncologie şi Radiotera­pie Pediatrică din România va avea nouă niveluri, șase etaje şi 12.000 mp. Potrivit site-ului asociaţiei, proiectul este finanţat exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi companii.

Recomandările redacției