„Sunetul fanfarelor“ este un eveniment ajuns la a doua edi­ție, care are ca scop promovarea muzicii de fanfară, a fost programat să se desfășoare, vineri, 6 iulie 2018, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare. Evenimentul dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș.
La a doua ediție a evenimentului vor participa Formația de Fanfară și Concert „Körösparti Vasutas” din Békéscsaba, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, Fanfara bisericilor penticostale din Iermata, Fanfara „Pro Amiciția“ din Timișoara și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc“ din Gyula.
Evenimentul va începe la ora 19.00 în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, unde fiecare fanfară va prezenta un concert de 30 de minute care va cuprinde atât marșuri de fanfară cât și partituri clasice, muzică din fil­me, muzică ușoară. Deoarece anul 2018 este anul în care se sărbătorește Centenarul Marii Uniri, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș va avea un program dedicat acestui eveniment, din care nu vor lipsi marșurile patriotice.
Evenimentul „Sunetul fanfarelor – Arad 2018“ este organizat de Asociația „Qult-Ar“ cu finanțare de la Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, având ca și colaboratori pe Asociația „Carpe Diem“ Arad, Filarmonica de Stat Arad, și Universitatea „Aurel Vlaicu“.
Evenimentul face parte din proiectul „Ziua fanfarelor la Arad“ și a fost accesat în cadrul Programului Proiecte Culturale, sesiunea I, 2018, și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.
(I.P.)

Recomandările redacției