Sunt aşteptate încă şapte ambulanţe noi la SJA Arad

0
625

ambulante

La solicitarea noului manager, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit două noi autospeciale, care au ajuns în parcul auto al SJA, una fiind folosită de Substaţia Pecica, iar cealaltă de Staţia Centrală din oraş.

Pentru a acoperi nevoile serviciului, managerul de la Serviciul de Ambulanţă Arad a solicitat 9 autosanitare, cele mai multe cu tracţiune 4×4, pentru zonele greu accesibile de pe Valea Mureşului  sau din zonele de deal.

Aceste vehicule speciale sunt cu atît mai necesare în această perioadă, în care elicopterul SMURD este ţinut la sol, pînă la noi dispoziţii.

„La începutul lui octombrie am solicitat 9 ambulanţe, luna trecută am primit 2 autosanitare una pentru Substaţia Pecica, una pentru Staţia Centrală Arad, sperăm să mai primim”, a spus Raveca Mărioara Nicoară, manager general interimar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad.

O altă măsură luată de noul manager de la Ambulanţă, de la instalarea în funcţie, este aceea prin care au fost scoase la concurs mai multe posturi.

„Zilele trecute am organizat un concurs pentru ocuparea a 10 posturi, 6 pentru asistenţi medicali, 3 conducători auto şi un economist, cei promovati vor fi încadraţi zilele următoare”, a mai spus Raveca Nicoară.

În acest moment, Serviciul de Ambulanţă al judeţului are în dotare 50 de ambulanţe. La Salvare activează 190 de oameni, dintre care 160 sunt personal operativ. Ca urmarea a demisiei fostului director, la Serviciul de Ambulanţă Arad a fost numit pe data de 16 septembrie un manager interimar în persoana medicului Raveca Mărioara Nicoară.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.