predoiu rezervaCătălin Predoiu, prim-vicepreşe­dintele PD-L, vine, astăzi, la Arad, pentru a-şi prezenta programul în faţa membrilor de partid, care vor fi chemaţi să decidă cine va fi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale. În aceste condiţii, a avut amabilitatea să ne acorde un interviu.
– Domnule Predoiu, după ce o lungă perioadă aţi îndeplinit funcţia de ministru al Justiţiei, neavând nicio implicare politică, în iulie 2013, aţi decis să vă înscrieţi în Partidul Democrat-Li­beral, un partid aflat în opoziţie. Credeţi că aţi făcut cea mai bună alegere?
– Partidul Democrat Liberal m-a sprijinit să realizez reformele în Justiție, cele patru coduri şi are o po­ziţie clară de sprijinire a clasei de mijloc, a celor care produc locuri de muncă, îşi asumă o carieră profesio­nală sau o mică afacere. Am intrat la greu în partid şi nu regret.
– Una dintre principalele teme ale partidelor din opoziţie este în momentul de faţă unificarea drep­tei. Care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, condiţiile necesare  pentru realizarea unui astfel de proiect?
– Dreapta trebuie să se aşeze pe aceleaşi valori, libertate, stat de drept, independenţa justiţiei, proprietate, dar şi un stat minimal, dar pu­ternic. Proiectele dreptei trebuie să unească dreapta, nu carierele unor persoane.
– Având în vedere că participaţi la competiţia internă pentru desemnarea candidatului PD-L pentru Preşedinţia României, am dori să ne spuneţi ce v-a făcut să intraţi în această bătălie?
– Vreau o Românie normală, echilibrată, bine condusă spre prosperitate şi nu am de gând să stau să aştept ca acest lucru să se întâmple sau nu. Vreau să construiesc împreună cu toți cei de bună credinţă un Proiect România Prosperă.
– După ce aţi câştigat detaşat alegerile preliminare desfăşurate până acum, ce şanse credeţi că aveţi la Arad, o zonă controlată de primarul Gheorghe Falcă, lucru care s-a văzut şi la alegerile pentru conducerea filialei locale a PD-L?
– Eu am intrat în politică să ofer şi voi oferi şi în Arad, cu credinţa că mă voi face înţeles.
– Speraţi să obţineţi sprijinul celor aproape jumătate din organizaţiile din judeţ care nu l-au votat pe Falcă?
– Repet, este foarte important să convingi oamenii, cred în puterea cuvântului şi în forţa argumentelor mele, sunt încrezător.
– Care este mesajul pe care doriţi să-l transmiteţi membrilor de partid care trebuie să decidă între dumneavoatră şi primarul Aradului?
– Este foarte importantă această competiţie şi dezbatere în partid, îl respect pe primarul Aradului, este un coleg care are la rândul său lucruri de spus, cred în oferta mea politică, sunt foarte bine pregătit şi gata să mă lupt pentru readu­cerea partidului nostri la guver­nare şi câştigarea bătăliei pentru Cotroceni.

Recomandările redacției