Sunt mamă modernă, îmi este permis orice… lumea nu se supără

1
1274

Iubesc copiii, am lucrat cu aceștia deoarece, la bază, sunt cadru didactic. Îmi place să interacționez cu micuții ori de câte ori am ocazia. Ador inocența și sufletul lor curat. Din păcate, însă tot mai mulți copii sunt sați în voia sorții, pe motivul educației moderne, în care nu se spune copilului nimic, fiind lăsat efectiv să facă ce dorește ,,ca să nu stresăm odorul”și să nu-i provocăm traume. Mămicile așa zis moderne, cu riscul că multe o să-mi sară în cap spunând că am gândire învechită, își fac un copil pentru că, zic ele, ,,așa trebuie” iar copilul este un fel de accesoriu. Nu se mai ține seama de o minimă regulă de bun simț. Tinerele mame au senzația că li se cuvine orice, că au o mulțime de drepturi, dar în schimb nu au nici o obligație.

Un astfel de exemplu este și cel al unei femei tinere din Capitală. Mămica și-a schimbat copilul de scutec, în zona de mâncare dintr-un Mall. A făcut acest gest chiar sub nasul celor care serveau masa în apropiere. Femeia nu a dat doi bani pe cei din jur și și-a văzut de treabă, chiar dacă în centrul comercial respectiv există spații special amenajate pentru schimbarea bebelușilor.

Chiar dacă în jurul acesteia mai erau zeci de persoane care luau masa, femeia i-a ignorant, a scos pampersul copilului, care se pare că nu era deloc gol, l-a lăsat de o parte și a continuat ritualul de schimbare a micuțului din căruț. Un fapt ,,perfect normal” ar spune multe mame de pe facebook, însă pentru oamenii cu un minim de bun simt, lucrurile n-ar sta chiar așa.

Aceste ,,specimene” de mame fac parte din seria celor care spun că ,,fac acest copil pentru că este timpul și trebuie”. Își fac copii, nu-i educă pentru că nici ele nu au o minimă educație, nu sunt interesate de cum se comportă în societate, nu le pasă, ignoră și acționează în consecință pe principiul că au ,,școala vieții”. Vor fi generații întregi pentru care ,,domnul Goe” va fi un îngeraș de copil. Și mă întreb atunci, cum să le dăm câte 2.000 de lei celor care fac și cresc copii la modul acesta? Să încurajăm aceste comportamente? Educația în ziua de azi lasă mult de dorit, de asemenea, empatia și respectul față de cei din jur. Și mai aproape de noi avem cazuri de mame moderne și fără inhibiții. Șunt mai peste tot aemenea fenomene. Un grup de tinere, merg cu copiii într-o anumită parcare din preajma unui supermarket de cartier, care a devenit de vreo câțiva ani, loc de joacă, și își lasă copiii să facă efectiv ce doresc. Să tragă de crengile copăceilor și să le rupă, să scoată pavelele și să se joace apoi cu ele, să sape sub bordurile de lângă zona verde, să-și facă treburile pe iarba din zona parcării și multe altele. În timp ce ,,ele”, mamele moderne, stau la o țigară, un facebook și o pungă cu semințe, și își aduc aminte din când în când că au copil și țipă: ,,Sebi…fi cuminte. Tu nu înțelegi? Vrei să te bat? Că te-am mai bătut azi odată. Cam așa stă treaba cu educația zilelor noastre.

Cazul copilașilor căzuți de la un etaj al unui bloc din Ploiești a care a cutremurat, de asemenea, o țară întreagă este un alt exemplu de incompetență. Nu judec. Departe de mine asemenea judecăți. Dar mă intreb, ca om și ca mamă, cum poți să stai relaxată pe facebook în timp ce copilul tău e sigur într-o altă cameră? Eu nici cățelul nu-l las singur, darămite copilul. Și din păcate exemplele pot continua. Îmi venea să scriu ,,pe vremea mea lucrurile stăteau altfel”, nu vreau să par matusalemică, însă e adevărat că erau alte vremuri, era bun simț și respect peste tot, iar copiii aveau o creștere frumoasă.1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.