„Sunt mulţumit că am realizat majoritatea proiectelor depuse“

0
292
  • Interviu cu Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârşin

– Dle primar, ce proiecte aveți pentru anul 2016?
interviu3 interviu4-În primul rând am depus online dosarele pentru următoarele proiecte:
Reabilitarea străzilor din localitățile Toc, Săvârșin, Hălăliș și Căprioara, pentru care ni s- a alocat un buget de aproximativ 1.000.000 euro fără TVA, și pentru alte proiecte de anvergură care vor schimba imaginea și modul de viață din localitate. De asemenea vom demara regularizarea pârâului de pe strada Mircea Vodă, și alimentarea cu apă potabilă, respectiv canalizarea.
Luni, 22 februarie am primit vizita reprezentanțior AFIR Timișoara (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) care au venit să verifice pe teren dacă datele din teritoriu corespund cu cele depuse în dosarul depus pentru grădinița ce va fi ridicată lângă Liceul Tehnologic din localitate, și ne- au dat undă verde pentru demararea lucrării. De asemenea, așteptăm ca la finalul lunii martie să se redeschidă sesiunea depunerii de proiecte pentru a trimite încă trei proiecte pentru care am terminat documentația tehnică, respectiv: extinderea, dotarea și modernizarea Liceului Tehnologic, construirea unui after school în curtea în care a funcționat în trecut școala primară precum și modernizarea, extinderea și dotarea Căminului Cultural din localitatea Toc, care va fi renovat din temelii.
Totodată la sfârșitul lunii mai vom inaugura și Căminul Cultural din localitatea noastră, pentru că truda localnicilor care l-au ridicat prin forțe proprii în anii 60” merită respectată.
– Care ar fi analiza a celor patru ani de mandat?
– Sunt oarecum mulțumit de faptul că am realizat majoritatea proiectelor propuse, singura nerealizare fiind faptul că nu am găsit încă un investitor interesat de construirea unei înteprinderi în care să muncească locuitorii zonei noastre. În schimb a crescut vizibil comerțul și serviciile și se vede limpede o schimbare în urbanismul localității unde odată cu venirea primăverii se va observa limpede o schimbare în bine.
-Sunteţi un apreciat om de cultură, de ce evenimente de acest gen vor beneficia locuitorii comunei?
-Vom continua cu cele care au intrat deja în tradiție și care sunt o amprentă pentru comuna noastră chiar și pe plan internațional: Zilele Cetăţii, Festivalul de poezie „Dorel Sibii”, Alaiul Dubaşilor. Iar începând din aprilie vom demara și un festival de poezie în grai bănățean, toate aceste proiecte având finanțare de la Centrul Cultural Județean.
– Dle primar, la încheiere ce ați mai dori să ne spuneți?
-În ciuda dificultăţilor inerente crizei economice, 2015 a fost un an bun pentru Săvârşin şi dorim ca în 2016 să facem paşi semnificativi în dezvoltarea infrastructurii localităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.