„Sunt mulțumit de ce am realizat până acum”, afirmă primarul Călin Abrudan

0
423

În primul rând, înainte de a purta o discuție cu domnul primar al orașului Ineu, Călin Abrudan, cu ocazia zilei sale de naștere, îi urăm împlinirea tuturor proiectelor sale, care vizează orașul său drag Ineu, populat de cei mai de nădejde oameni ai pământului. Atunci când vorbim de orașul Ineu, ne gândim la un om gospodar, plin de inițiative, realizări și respect oferit cetățeanului. De multe ori, am pus lupa pe dumnealui, când purta discuții cu cetățenii, cu colegii din Primărie, cu alți primari și cu colegi superiori pe linie politică și într-un cuvânt, primarul orașului Ineu reprezintă un primar-model, bun gospodar, de aceea mereu zic că ai „oglinda” când pășești în orașul de pe Criș. Este și o colaborare foarte bună între primarul Călin Abrudan și viceprimarul Ionel Alb, dar și cu Consiliul Local și aparatul administrativ. Inimosul primar, plin de energie, are o viziune extraordinară în ceea ce privește dezvoltarea comunității și ține cont de părerea oricărui cetățean. Chiar ieri am stat de vorbă cu edilul-șef despre proiecte, am rămas surprins de numărul mare de proiecte și bineînțeles de fondurile atrase pentru orășelul de pe Criș, am omis să precizez curățenia care în acest oraș este exemplară. Totuși, schimbările ce au loc în acest oraș se văd de la o săptămână la alta.
-Domnule primar, sunteți la final de mandat și acum v-a mai încurcat și pandemia asta. Știu că stați foarte bine cu proiectele și aveți multe realizări.
– Da, așa este, am avut și am proiecte și sunt mulțumit de ce am realizat, dar să vă spun în mare care sunt ele. Unul dintre marile proiecte la care voi începe lucrările în scurt timp este restaurarea Cetății Ineului. De asemenea, orașul Ineu va fi urbea din județul nostru care va avea autobuz electric care va purta călătorii în tot orașul, dar și până la Mocrea.
– Totuși, domnule primar, haideți să enumerăm câteva proiecte.
– În ultimii patru ani, am avut multe proiecte care au condus la o dezvoltare a orașului produsă într-un mod accentuat și alert. Întotdeauna mi-a plăcut să nu strig hop până ce nu sar groapa, cum zice o vorbă. Dacă ar fi să enumăr dintre proiecte, aș începe cu asfaltarea străzilor, care sunt finalizate în proporție de 95%, dar urmează și celălalt 5%, acum avem lucrări la două grădinițe cu program normal. Am finalizat lucrările la internatul și sala de mese ale Liceului „Mihai Viteazul”, respectiv avem lucrări la clădirea principală și o sală de sport atașată clădirii, unde avem deja constructorul iar proiectarea este la final. De asemenea, la Liceul „Sava Brancovici”, avem proiect câștigat pentru renovarea a șapte corpuri de clădire, am câștigat un proiect de eficientizare energetică, pentru clădirea Primăriei Ineu și pentru Casa de Cultură, care este în lucru. Avem proiect câștigat pe iluminatul public respectiv înlocuirea tutror corpurilor de iluminat public cu LED, dar această licitație este contestată. Am mai câștigat alte trei proiecte pe CNI, unul pentru un bazin didactic de înot care se va construi pe strada Oituz, apoi baza sportivă nouă TIP I, iar al treilea este construcția unei case de cultură, care se va construi lângă sediul Poliției din Ineu, deci pentru aceste proiecte licitația o face CNE-ul. Alt proiect este construirea unui bloc de locuințe ANL, pentru specialiști, următorul proiect câștigat este cel cu pistele de biciclete, proiect care include și un autobuz electric articulat care are 80 de locuri, care va face traseul orașului, iar bicicletele vor avea același traseu pe o lungime de 12 km. Vom avea un pod nou peste Crișul Alb și o pasarelă cu lățimea de 8 metri, care va face parte din pista de biciclete. Sperăm ca la începutul anului viitor să începem lucrările. Avem un proiect important pentru Ineu, pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului, avem un proiect în valoare de un milion o sută de mii de euro și tot în cadrul spitalului sunt incluse și CT-ul care este la final de autorizare, dar și PCR-ul pentru teste Covid, pe care l-am primit ca donație. Alt proiect câștigat este pe Măsura 13.1 care cuprinde trei mari compartimente, respectiv Apă-Canal și asfalt în cartierul Romilor, locuințe sociale în corpul D și asfaltări a patru străzi din fosta unitate militară. Așteptăm finanțarea Școlii Generale cu clasele I-IV din centrul orașului, unde am construit o sală de sport. Piața este un proiect care se va finaliza mai curând, am început lucrările la noua capelă de pe strada Eminescu, amm amenajat prin asfaltare circa 90% din curțile blocurilor. Avem proiecte dpuse pe viitor care așteaptă la semnat.
– Ultima întrebare. Aveți emoții la alegeri?
– Nu am de ce. Îi îndemn pe cetățeni să vină la votare.
– Vă mulțumesc și succes pentru data de 27!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.