„Sunt mulțumit de ce am realizat pentru cetățeni”, spune Liviu Traian Burtă, primarul comunei Dieci

0
773

De aproape doi ani de zile n-am mai trecut prin comuna Dieci, iar acum parcă nu mai este comuna aceea, pe care o știam. Fața ei s-a schimbat în bine și asta înseam­nă că s-a realizat ceva în acest interval de timp și că primarul are o echipă bună. Un lucru care este firesc să se întâmple într-o administrație, ce lucrează pentru binele cetățeanului. Am trecut prin centrul de comună, care este curat și ordonat ca la armată. Asta înseamnă că administrația chiar ține cont de ceea ce vor oamenii din comunitate și răspunde la solicitările lor.
Am purtat o discuție atât cu primarul cât și cu viceprimarul comunei Dieci. Subiectul nu putea fi altul decât realizările care s-au făcut, acum în apropierea încheierii acestui mandat. După discuția de la birou, primarul Liviu Traian Burtă ne-a arătat centrul comunei Dieci, dar și alte obiective care au fost îndeplinite.

 • Domnule primar, cum am spus, de aproape doi ani de zile nu am mai trecut prin locurile frumoase ale Dieciului. Ce s-a mai întâmplat în acest răstimp?
 • Rău destul că nu ați mai fost pe la noi. Dar aș mai spune o vorbă: cu cât ne vedem mai rar, cu atât dragostea e mai bună. Cred că realizările noastre vă vor surprinde. Am modernizat străzi la nivelul comunei în lungime de 10,5 kilometri, am reabilitat grădinița din Dieci, prin programul PNDL. Așadar vorbim despre modernizare, până și iluminatul din Dieci și Revetiș este schimbat. Toate corpurile de iluminat sunt înlocuite cu leduri, pentru fiecare stâlp. Suntem în faza de a executa și în satul Crocna la acest capitol, al iluminatului public. Aici am mai realizat și o bucătărie care este în locația Căminului Cultural din localitate. De asemenea, am mai amenajat și trotuarele, în lungime de peste 300 de metri. Aș mai aminti și achiziționarea unui utilaj multifuncțional, care va fi obținut prin fonduri europene. Un alt capitol important este și acela al tineretului. Astfel, am făcut împrejmuirea terenului de fotbal și alte diverse lucrări. Acestea sunt, în linii mari, obiectivele realizate. Am uitat să mai amintesc aici și alocarea de fonduri pentru Capela mortuară de la Revetiș.
 • Deci vă mulțumesc realizările pe care le-ați făcut în acest mandat?
 • Da, pot să zic acest lucru. Însă mai mult, cetățenii mi-au dat numeroase semnale despre acest fapt. Și până la urmă
  acesta este cel mai important lucru, ca oamenii să fie mulțumiți. Însă mai sunt aspecte care trebuie rezolvate. Este vorba de sălbăticiunile care ne distrug culturile agricole. Mă refer aici în special la mistreți. Efectiv avem oameni care nu au mai semănat porumb deloc în acest an, tocmai din cauza mistreților. Aceasta chiar este o mare problemă. Dacă nu îl distruge imediat după ce îl seamănă, atunci îl distruge imediat ce porumbul este în lapte cum se spune.
 • Domnule primar aceste aspecte le-am sesizat și noi în presă. Și nu de ieri de azi, ci de ani de zile încoace. Sinceri să fim, în afară de declarații de bune intenții, dracu ne-a luat în seamă. Ca să nu ne mai ascundem după deget: mulți dintre cei care trebuie să ia hotărâri sunt și vânători. Așa că despre ce vorbim… Noi le hrănim mistreții și ei iau… mălaiul cum se zice. La lupi, au știut să-i împuște, ca să nu le ia purceii de la scroafe. Dar să lăsăm toate acestea. Ce ar mai fi de adăugat, domnule primar?
 • Ne bucurăm că avem drumul asfaltat de la Dieci la Revetiș., mai ales că este des­tul de circulat, în special în zilele de sărbătoare când credincioșii se duc la mănăstire la Roșia.
 • În final, vă rog să ne spuneți dacă mai candidați la viitoarele alegeri?
 • Evident că da. Mai am o sumedenie de proiecte de făcut și am ambiția să le duc la capăt.
  -Vă mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.