• Interviu cu primarul comunei Pleșcuța, Marius Viorel Groza

IMG_3945 IMG_3948 IMG_3953Discuția cu primarul comunei Pleşcuţa, Marius Viorel Groza s-a axat pe realizările anului trecut dar și pe proiectele ce mai sunt de terminat în acest an. Comuna are parte de un peisaj deosebit, fiind la poalele Munților Codru-Moma și Metaliferi, având în componență șapte sate: Pleșcuța – centru de comună, Aciuța, Budești, Dumbrava, Gura Văii, Rostoci, Tălagiu.
– Ce a însemnat pentru dumneavoastră anul 2014?
– Pot spune că sunt mulţumit de realizările din 2014: a fost un an destul de bun. Am reuşit să plătesc proiectul de aducţiune apă în comună –  având valoarea de 14 mi­liarde de lei vechi; am început proiectul de modernizare şi asfaltare a străzilor din satul Gura Văii –  care au în total 1,2 kilometri; am realizat și un proiect pentru pietruirea drumului DC 52 Dumbrava-Budeşti, pe o lungime de 1,3 kilometri. Am ţinut neapărat să fac acest drum pe la Dumbrava, deoarece acest sat este izolat. În satul Tălagiu am început modernizarea Căminului Cultural și am construit o anexă cu destinație de bucătărie. Am reziliat contractul cu o firmă care a câştigat proiectul pentru asfaltarea drumului DC 51 Aciuţa-Vîrfurile, în lungime de 10 kilometri, proiect pe OG 28; aşteptăm să-l putem introduce în licitaţie şi să demarăm lucrările. Încă o realizare importantă: anul trecut am sfinţit Biserica Ortodoxă din Budeşti, biserică construită de la temelie. Vreau să evidenţiez strădania şi implicarea preotului Dan Dănuţ la construirea bisericii, un mare aport fiind adus de regretatul preşedinte de composesorat din satul Budeşti, Gheorghe Budea.
– Ce planuri mai aveți pentru acest an?
– Anul aceasta în primul rând voi continua cu ce am început în 2014. Voi încerca să accesez fonduri europene pentru finanţarea şi construirea unui pod peste Crişul Alb, în satul Tălagiu.
– Cum apreciați bugetul pentru acest an?
– Bugetul care îl am pentru anul 2015 îmi acoperă cheltuielile la proiectele demarate, plata indemnizaţiillor persoanelor cu handicap, plus alte cheltuieli. Eu sunt mulţumit cum a fost împărţit bugetul: mă refer la noi, la comunele mai mici. Acum aştept să vină bani ca să pot demara lucrările la apă, străzi şi drumuri; am în vedere pietruirea drumurilor agricole de acces. Vom mai face revizuirea punerii în posesie deoarece sunt multe nereguli.
Vreau să informez locuitorii că în data de 30 mai, cu sprijinul Consiliului Județean şi a Centrului Cultural Arad organizăm a doua ediţie a festivalului „Comori de suflet românesc“, cvând se va organiza și un concurs cu ATV-uri şi motociclete.
Opiniile locuitorilor
În satul Gura Văii am stat de vorbă cu Viorel Mogoş, un pensionar care muncea în grădină; iată ce ne-a spus acesta: „domnul primar este un om foarte gospodar; este tânăr, dar de când este primar a făcut doar lucruri bune pentru comuna noastră“.

Recomandările redacției