Comuna Hălmăgel se întinde până la poalele Muntelui Găina, fiind o zonă superbă cu oameni harnici și renumiți ca și crescători de animale. O bună parte dintre ei sunt pensionați de la exploatațiile miniere de la mina din Luncșoara. Săptămâna trecută am stabilit o întâlnire cu doamna primar Mihaela Banci, la sediul primăriei. Iar scopul a fost unul clar: un bilanț, acum când se apropie finalul de mandat și dacă este mulțumită de realizările obținute până acum. Am găsit-o la birou, în plină activitate, discutând cu niște oameni felurite probleme de rezolvat, din perspectiva comunei, indiferent de situația destul de gravă prin care trece acum țara și lumea întreagă de altfel. „În ce privește agricultura cu ramura vegetală aici niciodată nu au fost producții record. Desigur din cauza condițiilor de sol și climatice obiective. Însă fiind oameni harnici, niciodată nu și-au lăsat pământurile în paragină, având munca pământului în sânge, care s-a transmis de la tată la fiu“, spune, cu mândrie,
Mihaela Banci, primarul comunei Hălmăgel.

  • Doamnă primar, iată în sfârșit reușim să ne întâlnim, lucru pe care l-am stabilit cu mult timp înainte. Și aș începe abrupt, fără o altă introducere. Vă mul­țumesc obiectivele realizate până acum pentru cetățenii comunei Hălmăgel?
  • Răspunsul foarte scurt este da. Este însă o afirmație acoperită de fapte. Însă, orice ai face parcă tot ai vrea să faci mai mult. Din păcate însă ești constrâns de realitățile bugetare, că nu sunt suficienți bani pentru tot ce ai dori să faci pentru comunitate. Vreau să vă spun că eu sunt la al doilea mandat, așa cum am discutat anterior. Și, eu zic cu tărie că am făcut ceva pentru cetățenii comunității și nu i-am dezamăgit. De aceea, cred că nu-i voi dezamăgi nici în continuare. Dar ce am făcut concret? Am reabilitat școlile din Luncșoara. Menționez că aici am avut prevăzute și grupuri sanitare noi. Așa că toaletele din curte nu vor mai fi folosite de acum înainte. De asemenea, avem încălzire centrală în Luncșoara, școala din Hălmăgel este și ea reabilitată. Să nu uităm că am avut o întâlnire cu „Fiii comunei“ și toți s-au bucurat foarte mult de realizările pe care le-am prezentat. Tot aici mai amintesc și renovarea Căminului Cultural din Hălmăgel, Luncșoara de Jos și Luncșoara de Sus, Târnăvița și Țohești. Toate au fost reabilitate și reutilate. Am avut în vedere achiziționarea de utilaje pentru desfășurarea activităților comunitare. Am achizi­ționat un tractor prevăzut cu o mulțime de accesorii: lamă, răspânditor de antiderapant, tocător vegetal și
    remorcă. Toate acestea sunt foarte necesare, mai ales că suntem o comună de munte. Avem și buldoexcavator, iar acum suntem în faza de licitație pentru un utilaj ATV pentru situații de urgență dotat cu bazin de apă și spumă. Este foarte necesar, mai ales că mașinile de stins incendiul nu au acces în unele zone mai accidentate.
  • În ultima perioadă comuna a simțit o dezvoltare accentuată …
    Da. Au fost modernizate străzi în Hălmăgel, podețe în Târnăvița, urmând ca în perioada următoare, lucrările să intre în normalitate și la Luncșoara și Țohești. Proiectul este finalizat, doar să primim finanțare. De asemenea am realizat accesul la proprietățile fizice ale cetățenilor din satul Luncșoara.
    Dar și noi știm acest lucru pentru că domnia sa a participat la toate evenimentele de orice natură în comunitate. Și aceasta este o calitate pe care oamenii o apreciază foarte mult și anume că ești acolo unde trebuie și când trebuie la bine și la rău. Adică în mijlocul cetățenior, în comunitate. Și, nu sunt mulți primari care fac așa ceva.
  • O ultimă întrebare se impune. La alegerile următoare, când or să fie ele, mai candidați pentru un nou mandat la primărie?
  • Evident că da, pentru că mai am multe proiecte pe rol și în derulare. Și mai e un lucru: mulți mi-au cerut să candidez din nou. Iar acest fapt mă onorează, dar mă și obligă și mai mult. Toți sunt cetățenii mei și mă mândresc foarte mult cu acest lucru.
  • Vă mulțumim și vă dorim mult succes!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției