„Sunt mulțumit de ce am realizat în 2019“ – afirmă primarul Gligor Costuț

1
784

de Voicu  Sida

În urmă cu câteva zile am fost la Primăria Cărand, întâlnire pe care am stabilit-o, în urmă cu două săptămâni cu domnul Gligor Costuț, primarul comunei. Cu această ocazie am participat și la ședința Consiliului Local Cărand, unde a fost votat bugetul. Acesta este destul de consistent, după cum ne-a spus primarul Costuț, de aproximativ trei milioane de lei.  Toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate, iar ședința a durat vreo 45 de minute. Ședința a fost condusă de președintele Nicolae Bornea. După terminarea ședinței de CL , am trecut la discuții cu edilul șef.

Domnule primar, ce înseamnă pentru dumneavoastră anul 2019 ?Mă refer la realizări.

Da, să știți că anul 2019 pentru mine a fost un an destul de bun și bogat în realizări și anume: Am finalizat lucrările la Școala Generală cu clasele I-IV din satul Seliște. Vreau să spun cu această ocazie că la noi nu mai sunt toalete în curte, avem grupuri sociale bine puse la punct. De asemenea am realizat lucrările la capela mortuară la Cărand, am finalizat lucrările la Dispensarul uman. Și la capitolul străzi, am finalizat toate străzile din Cărand. O parte din investiții au fost făcute prin PNDL. Pe această cale vreau să mulțumesc domnului președinte Cionca pentru sprijinul acordat, pentru a reuși cu toate aceste proiecte.

Domnule primar să vorbim acum despre ce veți face în anul acesta, 2020.

Da și anul acesta vom avea multe de făcut. Vom reabilita Școala cu clasele I-IV și grădinița cu program normal Cărand. Vom face amenajări de spații de parcare prin AFIR, fonduri europene. Avem în vedere reabilitarea Căminului Cultural din Seliște, reabilitarea laboratorului și a sălii de sport și vom construi o magazie de lemne la Cărand. Totodată ne apropiem de finalizarea capelei mortuare și la Seliște. Avem prevăzute reparații la șanțuri, poduri și alei în cele două cimitire din Cărand și Seliște. La aceste obiective avem fondurile asigurate , urmează licitația pentru atribuirea lucrărilor. De asemenea mai urmează să se liciteze în 2020  câteva lucrări la la Căminul Cultural Seliște, Școala generală cu clasele I-IV din Cărand. Aici avem deja semnat contractul cu AFIR.

Domnule primar, parcă într-o vreme nu prea vă înțelegeați cu unii consilieri locali. Ce s-a întâmplat?

Păi, cred că și ei au văzut că nu au procedat bine și corect  și au înțeles să voteze pentru binele comunității și al cetățenilor.

Cred că sunt dovezi clare că primarul de la Cărand nu stă cu mâinile încrucișate s-au să se uite la soare. Se implică în rezolvarea problemelor comunității.

Opiniile cetățenilor

Terezia Ardelean: „Mă bucur de ce văd că a făcut domnul primar pentru cetățenii comunei noastre“.

Alte două persoane care sunt în preajma noastră precizează că sunt bucuroase să vadă că există înțelegere în Consiliul Local și toate acestea se datorează domnului primar. Adică a găsit o soluție ca proiectele să fie susținute, au precizat cele două persoane. „Îl felicităm și le urăm și pe mai departe înțelegere în Consiliul local“

Voicu Sida

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.