Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Dan Radu Ruşanu, a declarat luni că peste 5.000 de amendamente au fost depuse la legea bugetului de stat în comisiile de specialitate.

„Avem ceva amendamente pe textul bugetului pe care le vom discuta când se discută bugetul în plen. Sunt şi amendamente pe comisia de specialitate, sunt peste 5.000 de amendamente depuse în comisiile de specialitate, sunt amendamente depuse pe textul legii bugetului care se vor discuta o dată cu prezentarea textului de lege a bugetului la prezentarea generală care se va face miercuri după amiază după ora 17,00 de către ministrul Finanţelor”, a declarat Ruşanu, înainte de începerea şedinţei Birourilor permanente reunite.

El a adăugat că fiecare parlamentar, indiferent de partidul din care face parte, are dreptul de a depune amendamente la buget.

„Toţi parlamentarii au dreptul de a depune amendamente, noi am spus că nu ni se pare corect ca fiind un parlamentar care ţi-ai votat guvernul, ai votat ministrul şi ai votat politica guvernamentală şi filozofia bugetară, după aia, vizavi de aceasta, să vii cu amendamente pe propriul buget şi la propriul guvern. Nu a fost nicio recomandare, nicio obligaţie, (n.r.- pentru parlamentari de a nu depune amendamente), fiecare parlamentar poate să depună amendamente. (…) Sunt şi amendamente din partea parlamentarilor USL, nu ştiu exact câte”, a mai menţionat Ruşanu.

 

Recomandările redacției