Nici măcar un liceu din județul Arad nu se regăsește în topul celor mai bune școli din țară. Potrivit rezultatelor repartizării pe licee 2019, pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti” din Craiova, cu ultima medie de admitere 9,91. Locul al doilea și al treilea revine Colegiului Naţional Sfântul Sava”, din București, cu 9, 89, respectiv 9,85 ultima medie de intrare. În top se mai regăsesc licee din Constanța, Galați, Brăila, Iași, Sibiu, Suceava, Brașov, Cluj, Buzău, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, dar și Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga“ din Timișoara.

În ograda noastră, Colegiul Național „Moise Nicoară”, cu secția Științe ale Naturii bilingv engleză, stă cel mai bine, ultima medie de intrare fiind 9,12. În topul celor mai bune licee din Arad se mai regăsesc Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, Liceul „Alexa Popovici” și Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

Licee de nota 2

Cele mai slabe licee din Arad, după ultima medie de admitere, sunt Colegiul „Csiky Gergely”, Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” sau Liceul Teoretic Cermei cu medii care depășesc cu puțin nota 2.

Între 15-18 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidaţii au fost repartizaţi şi tot pe 18 iulie 2019 se vor transmite, de către unităţile de învăţământul liceal de stat, situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

Pentru datele 19, 22 şi 23 iulie este programată rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.

A doua etapă de admitere la liceu se adresează candidaţilor din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019 – 2020. Pe 23 iulie 2019, este programată afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă, iar între 24-25 iulie 2019, va avea loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă. Apoi, pe 26 şi 29 iulie 2019, va avea loc desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă iar în perioada 24-30 iulie 2019 se vor primi cererile de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare.

Recomandările redacției