familie_de_grasiPersoanele care consumă multe dulciuri pot găsi o scuză chiar în zestrea lor genetică. Cercetătorii susţin că în ADN-ul nostru există o genă care ne face să poftim la mai multă mâncare dulce şi cu multă grăsime.

Gena FTO există în ADN-ul a jumătate din populaţia planetei noastre, ea fiind descoperită cu doar câţiva ani în urmă, scrie www.news@corpuluman.eu. Experţii ştiau că această genă produce îngrăşaera, însă nu cunoşteau mecanismul prin care acţionează.

Un nou studiu a arătat că gena FTO face ca senzaţia de foame să fie permanent, dar ea poate oferi şi o nouă variantă în lupta cu obezitatat

Cheia misterului: hormonul numit grelină

Voluntarii folosiţi în cadrul studiului au fost testaţi pentru a se vede ce nivel are, în sângele lor, hormonul numit grelină. Şi s-a înregistrat un nivel ridicat înainte de masă şi unul scăzut brusc, după masă.

Voluntarii nu aveau gena respectivă în ADN-ul lor, iar în situaţia celor care au gena FTO, grelina rămâne la un nivel ridicat chiar şi după ce aceştia mănâncă, consecinţa fiind senzaţia persistent de foame.

Suntem programaţi să mâncăm mai mult

Cercetătorii au observat că „gena foamei” se activează imediat la oamenii care o au chiar şi dacă ei doar se gândesc la mâncare.

Coordonatoarea studiului, Rachel Batterham, de la University College, Londra, a precizat că unii oameni sunt pur şi simplu programaţi să mănânce mai mult decât alţii.

Ei au un nivel ridicat de grelină în corp, iar creierul lor răspunde mai alert la semnalul dat de acest hormon.

SURSA: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției