Claudia Boghicevici și Constantin  Igaș conduc în topul activității parlamentarilor de Arad, conform celei de a patra ediții a Indicelui agregat al Activității Parlamentare (IAP). La polul opus se află Eusebiu Pistru și Flavius Măduța. De remarcat, că potrivit IAP, Claudia Boghicevici se află pe locul al doilea, după Andreea Paul, în topul celor mai active femei din Camera Deputaților. Aradul se află pe locul 26 în clasamentul stabilit în funcție de activitatea parlamentarilor fiecă­rui județ în parte.
Indicele agregat al Activității Parlamentare (IAP) măsoară gra­dul de implicare și activitate po­litică și a fost construit pentru a atrage atenția asupra activității depuse de aleșii poporului în Parlamentul României. O analiză interesantă este cea a reprezen­- tării femeilor în politică. Aceasta a fost elaborată de către Andreea Paul, fostă  prim-vicepreşedinte PNL. Ea este făcută pe trei pa­liere, relevând ponderea femeilor între primarii, consilierii judeţeni şi consilierii locali aleşi în 5 iunie atât la nivelul întregii ţări, cât şi al fiecărui judeţ. Astfel din cei 3.187 de primari din România, doar 147 (4,61%) sunt femei, dintre care 9 (6,12%) conduc oraşe sau municipii.  Arad şi Vaslui, care au câte opt femei primar şi ocupă locul al treilea pe ţară cu 10,26%, fiind devansat de Vaslui cu 9,3% şi Constanţa cu 10,26%.
(G.C.)

  • Marius spune:

    Noi barbatii ne este frica sa recunoastem dar fara femei noi chiar nu am face nimic.

  • Enache Aurel spune:

    Va felicit.Prin implicarea dumneavoastră dați dovada ca va pasa de cei care v au votat si ca nu sunteți nepăsătoare la problemele si nevoile lor si ale comunităților respective.

  • Evrika spune:

    Ma bucur nespus de tare de acest clasament si,mai ales, ca fac parte dintr-un astfel de judet, in care nu exista discutii de amploare cu privire la discriminarea femeilor, ba mai mult…femeile, chiar si pe plan politic, exceleaza!!!Felicitari, femeilor excelente implicate in politica!:)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției