Suntem pe locul doi în UE după numărul de oi și capre

0
193

Numărul total de ovine şi caprine din România a crescut cu 1,2% în 2020 față de 2019, la 12,09 milioane de capete, țara noastră situându-se pe locul doi între țările UE, după Spania. 

Tot pe locul doi, dar după Grecia, ne situăm și din punct de vedere al densității pe 100 de hectare de teren a populației de caprine și ovine. 

În privința efectivelor de porcine și de păsări lucrurile stau însă ceva mai rău: în perioada menționată efectivele de porcine au scăzut cu 2,2%, la 3,75 milioane capete, iar cele de păsări cu 6,5%, la 70,5 milioane capete. 

De asemenea, numărul total de bovine la 1 decembrie 2020 faţă de 1 decembrie 2019 a scăzut cu 0,6%, iar efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) a crescut cu 0,7%. 

La efectivele de bovine, România s-a situat pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Franţa, Germania, Spania, Irlanda, Italia, Polonia, Olanda şi Belgia. 

La efectivele de porcine, România s-a situat tot pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Spania, Germania, Franţa, Danemarca, Polonia, Olanda, Italia şi Belgia, conform rfi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.