Suntem săraci: peste 13.000 de arădeni au beneficiat de servicii sociale

0
408

În ciuda faptului că Ardealul e fruncea, lipsa baniilor este o problemă cu care și Aradul se confruntă. Deși mândria de multe ori ne împiedică din a cere ajutor, arădenii, în anul ce a trecut, au lăsat rușinea la o parte și au solicitat ajutor din partea Direcției de Asistență Socială Arad.
Un total de 13.020 de oameni au beneficiat de prestații sociale oferite de către DAS.
Cele mai multe cazuri de prestație socială au fost: indemnizații pentru persoane cu handicap (1.057), indemnizații pentru creșterea copilului(2.154), alocații de stat (1.374), ajutor încălzire (1.843), dar și în capul listei, anchete sociale solicitate de către cetățeni (6.814).
Pe lângă ajutoarele sociale, pe parcursul anului 2018 s-au desfășurat o serie de activități sociale pentru toate categoriile sociale.
Printre cele mai importante evenimente desfășurate pe parcursul anului, activități în care au fost cuprinse aceste categorii sociale, prin implicare directă amintim:
Ziua mondială a asistentei sociale, ziua internaţională a romilor, ziua internaţională a copilului, o întâlnire mai aparte la Direcția de Asistență Socială Arad cu sociologul italian Luca Vincenti, întâlnirea de lucru peer-review la nivelul instituțiilor publice de asistență socială din România, ziua internațională a persoanei vârstnice, întâlnire cu organizațiile non-guvernamentale, ziua internaţională a persoanelor cu handicap și sărbătoarea de Crăciun.

Proiectele anului 2019

„Pentru anul 2019 ne propunem o serie de activități dar în special vrem să dezvoltăm cu sprijinul Consiliului Local Municipal Arad al compartimentului de monitorizare și promovare a drepturilor copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. De asemenea ne dorim luarea unor măsuri de prevenire și combatere a violenței în famile prin compartimentul specializat pe care îl avem în cadrul instituției noastre, pentru care vom avea o echipă mobilă care verifică semnalările și realizează în cel mai scurt timp demersurile necesare pentru combaterea acestui fenomen”, a declarat Oana Pârvulescu, director general DAS Arad.
În cadrul instituției se dorește dezvoltarea unui parteneriat public-privat și desfășurarea unor campanii la nivel instituțional cum ar fi educația și sănătatea sexuală în parteneriat cu Asociația “M.A.M.A” Arad.
Această campanie are ca și scop informarea completă a copiilor cu privire la problematica relațiilor sexuale, reducerea și prevenția bolilor, a sarcinilor nedorite și reducerea numărului de copii abandonați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.