Locuitorii municipiului și în mod special cei din centrul orașului sunt încântați de ideea de modernizare. Ce îi nemulțumește cu desăvârșire este sadiul lucrărilor. Mulți din cei intervievați mărturisesc că modul în care decurg lucrările este unul foarte lent. Săpăturile de pe trotuar încă nu sunt o problemă pentru locuitorii orașului. Arădenii ne spun îngroziți că le este teamă de ploi deoarece o să creeze un dezastru în centrul orașului.

Nu mă deranjează foarte tare că se fac lucrări pe centrul orașului. Mă bucur că s-a luat o inițiativă de înnoire, a canalizării și implicit a orașului. Sunt nemulțumită de faptul că lucrările durează foarte mult, tot centrul este distrus. Este foarte greu cu locurile de parcare. De multe ori merg la servici pe jos deoarece nu am unde să parchez“, a declarat Narcisa, în vârstă de 48 ani.

Nu sunt mulțumit de modul în care se desfășoară lucrările pe centru. Durează foarte mult, nu este normal să țină așa mult timp. Am văzut că tot blochează intersecții din cauză că muncitorii nu pot lucra în trafic. Îi înțeleg perfect, este greu să faci așa lucrări, mai ales cu puțini oameni. Consider că nu muncitorii sunt de vină ci angajatorii care nu le oferă condiții. Volumul de lucrări este unul foarte mare, iar dacă nu termină măcar trotuarele până luna viitoare o să fie un dezastru. Am avut un octombrie cald și fără ploi, dar nu știu ce o să fie de luna viitoare când o să vină ploile“, a relatat Vasile, în vârstă de 80 ani.

Decursul lucrărilor este unul destul de lent, chiar dacă este mult de lucru. Vorbim totuși de centrul orașului nu de o alee dintre blocuri. Cine a luat lucrarea trebuia să se gândească de la început că o fie o lucrare foarte mare. Mi-aș dori ca până luna viitoare să termine măcar trotuarul. Când o să înceapă ploile o să fie plin de noroi. De locurile de parcare aproape inexistente nici nu mai vorbesc, dacă mergi cu mașina pe centru nu găsești nici un loc de parcare“, a povestit Iosif, în vârstă de 32 ani.

Recomandările redacției