Superlativele anului vor fi premiate în cadrul unei gale a sportului arădean. Organizat de municipalitate, cu sprijinul unor sponsori privaţi, evenimentul va da localnicilor ocazia de a se apropia de performeri şi de „a-i aplauda pe toţi sportivii anului 2013”, în cuvintele Corinei Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.
Clasamentul a rezultat în urma calculului efectuat în baza unor criterii de acordare a punctelor, punctajul fiind stabilit de Ministerul Tineretului şi al Sportului.  Punctele sunt în conformitate cu rezultatele sportive, iar  transparenţa este totală, conform reprezentantului CLM Arad.
„Sunt sportivi care şi-au menţinut poziţia, există şi sportivi care au progresat, însă per ansamblu putem observa o oarecare constanţă”, a adăugat Glad Varga.
Alături de „Primii zece sportivi ai anului” şi „Echipa anului”, organizatorii îşi propun să premieze „Clubul anului”, „Antre­norul anului” şi un antrenor sau manager cu o carieră remarcabilă. La aceste premii se adaugă bursa „Eugeniu Roman” şi alte câteva premii speciale.  Valoarea totală a premiilor se ridică la suma totală de aproximativ 25.000 de RON, cel mai mare dintre ele învârtindu-se în jurul sumei de 1.500 de RON.
Gala va avea loc astăzi, începând cu ora 19, într-un complex comercial din Arad, şi se va încheia cu un recital de co­linde susţinut de Fuego.
(G.A.)

Recomandările redacției